Els alumnes de secundària vacunats no hauran de fer quarantena

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El Departament d’Educació ultima aquests dies com haurà de ser el retorn dels alumnes a les aules d’aquí a dues setmanes. El nou curs vindrà marcat per més flexibilitzacions, malgrat que continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta i també es mantindran els grups bombolla. Educació ja ha avançat que l’objectiu serà aconseguir la màxima presencialitat i que en funció dels indicadors, les dades epidemiològiques i el percentatge de vacunats es relaxaran algunes de les mesures. Els protocols concrets, però, es donaran a conèixer a principis de la setmana que ve.

El que podria canviar són les quarantenes a secundària. Tal com avançava ahir el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, estan estudiant, juntament amb el departament de Salut, eliminar-les quan hi hagi un positiu a l’aula si el percentatge de vacunats ho permet. A primària, però, la mesura es mantindrà.

A mesura que ens aproximem a unes xifres altes dels nostres alumnats vacunats, Salut estudia ara que aquests alumnes amb la pauta completa no facin quarantena.

De fet segons va defensar Cambray l’objectiu és aconseguir el 100% de presencialitat a totes les aules i escoles del país al llarg de tot el curs per fomentar la igualtat d’oportunitats.

100% de presencialitat a totes les aules del país. Necessitem fer les coses a l’escola. No hi ha alternativa. A la igualtat d’oportunitats i qualitat educativa només es pot donar resposta amb les màximes garanties des de la presencialitat.

Per aconseguir la màxima presencialitat l’objectiu és arribar a l’inici de curs amb el major grau d’alumnes majors de 12 anys vacunats. És per això que des del Govern continuen fent una crida perquè es vacunin abans de començar al curs.

Volem arribar a l’inici del curs escolar, per tal que l’escola encara sigui més segura, amb el màxim d’alumnes vacunats. Encara ens queden dues setmanes per aconseguir-ho. Fem crida perquè tots els joves es vacunin.

Les noves mesures s’acabaran de saber al llarg de la setmana que ve. El que ja se sap és que continuaran els grups bombolla, la mascareta serà obligatòria a partir dels sis anys, no caldrà prendre la temperatura, es podrà compartir el material escolar i al pati es podran trobar diferents grups. A més, tots els centres hauran de continuar tenint un responsable Covid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat