Ser jugador de bàsquet professional i estudiar, repte difícil?

Aquesta setmana Calella ha sigut l’amfitriona de les competicions Global Elite Experience de Globasket, en les categories U14 i U16, que s’han dut a terme entre els dies 1 i 4 de Novembre. El Real Madrid Baloncesto, el Barça Lassa, el JAC Sants, el Divina Seguros Joventut, el Selecciones LNCA, de Mèxic, el Baltic Stars, de Regne Unit, el CB Tarragona, el València Basket, el Ratiopharm ULM, d’Alemanya, el Bàsquet Girona, i l’SKM, de Macedònia, són els equips que han acompanyat el CB Calella en la celebració d’aquest torneig internacional.

L’equip guanyador en la categoria U16 ha sigut el Ratiopharm ULM, que ha derrotat al València a la final, aconseguint un resultat de 71 a 67. L’equip que ha quedat classificat en primera posició en la categoria U14, ha sigut el Selecciones LNCA, que ha vençut al Real Madrid amb un resultat de 108 a 72.

Les jornades esportives ininterrompudes que s’han viscut al Pavelló municipal d’esports Parc Dalmau han sigut un repte i tota una experiència d’aprenentatge per als joves jugadors, tal com explica l’entrenador del combinat mexicà, Efrain Ramos:

Es una gran experiencia, es un reto, porque sabemos la calidad del basquetbol español y europeo. (…) la verdad es que siempre va a ser una experiencia que nos va a enriquecer y que más que ganar, nos dejó aprendizaje. (…) El juego europeo es muy técnico, fluido, estructurado, se juega mucho por conceptos, y la verdad es que es por eso el lugar que tienen a nivel mundial”.

Ryan Rodríguez, l’MVP (jugador més valuós) de la final en la categoria U14 explica que actualment no és difícil compatibilitzar els estudis amb ser un esportista d’èlit en el món del bàsquet i competir a nivell internacional:

No porqué me dan permiso y lo hacemos todo en computadora y es muy fácil porqué traje mi computadora para hacer todo (…) [entrenamos] tres veces a la semana o cuando puedo, porqué todavía tengo la escuela, pero después de la escuela sí [que jugaré] todo el tiempo que pueda”


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *