Els alumnes del Freta faran realitat el projecte educatiu solidari amb dues escoles del Senegal

La iniciativa d’un grup d’alumnes de 4t d’ESO del Freta permetrà condicionar i renovar el mobiliari de les aules de dues escoles del Senegal. En concret, a les poblacions de Mounting i Kundarakaba, amb qui ja porten alguns cursos col·laborant per la implicació que hi té una de les seves professores. Dissabte van fer una jornada solidària festiva per recaptar fons i, malgrat ser un dia gris i amb moltes altres activitats per la ciutat, van aconseguir el seu objectiu. Han recollit 595,65 euros que donaran a l’ong Alkaria.

Míriam Reina, professora del Freta i voluntària de l’ong, ha explicat per a què serviran aquests diners.

Amb aquests diners podrem adequar el terra de l’escola. L’any passat vam poder pintar el terra, i la idea d’aquest any és aplicar-hi una pintura plàstica per fer-lo més salubre. I també volem reparar el mobiliari de les aules, que amb les cadires estan en un estat força deplorable.

Des de l’escola s’ha volgut agrair públicament a totes les persones que dissabte van participar en les activitats organitzades pels alumnes, entre les quals una exposició sobre les escoles a què es destinaran els diners.

Van venir moltes famílies de l’escola i d’altres que no són de la nostra comunitat educativa. Molt contents per l’interès, van visitar les exposicions que vam muntar, també els alumnes estaven molt motivats. Tothom va donar la talla.

La iniciativa dels alumnes s’emmarca en el treball comunitari que fan com una de les assignatures del seu programa curricular.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *