Els Amics del Parc Dalmau organitzen un cicle de conferències mensuals pel 90è aniversari de l’espai

PARC DALMAU00000000

La primera tindrà lloc aquest dimecres 21 de març a l’Espai Mercat (20.00h) i tractarà la història del Parc Dalmau. El conferenciant serà Pere Porti. El cicle s’allargarà fins el mes de juny, amb una xerrada a càrrec dels redactors del Pla director que s’està executant ara en una primera fase.

29261067_1773083236091759_3829450728682815488_nEl responsable del voluntariat d’Amics del Parc Dalmau, Josep Maria Juhé, ha detallat al programa La ciutat els continguts de les conferències previstes.

El mes d’abril n’hi haurà un altre sobre els ocells i els animals del parc, a càrrec de Toni Abad, que és regidor de Pineda de Mar i un ornitòleg afeccionat amb gran coneixement. Pel maig hi haurà una conferència de Joan Manel Riera, director de l’Escola Natura del Corredor, un gran entès en temes de climatologia que ens parlarà sobre la sostenibilitat dels boscos i el canvi climàtic. I finalment al juny una conferència dels que han estat redactant el Pla director del Parc Dalmau, sobre quin és el seu futur

Mentre l’Ajuntament de Calella ha iniciat el procés de recuperació i millora del Parc Dalmau centrant-se en la seva part ornamental, la que queda més pròxima al nucli urbà; els Amics del Parc Dalmau dirigeixen la seva activitat al sector forestal.

Intentem aprofitar la terra i els arbres morts pel Tomicus per fer compost; arreglar els camins i frenar l’erosió, portar les aigües on es puguin reconduir, afavorir la revegetació… El que es busca és que la part forestal sigui un exponent de la vegetació mediterrània en forma de parc

Josep Maria Juhé posa en valor l’acord entre l’entitat i l’Ajuntament de Calella per a la recuperació i la preservació de l’espai natural; a l’estil de les dinàmiques col·laboratives públic-privat que fa temps s’apliquen en d’altres països del nord d’Europa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat