Els bombers de Pineda reben amb escepticisme el compromís del conseller Buch

Parc de Bombers de Pineda de Mar

El caporal del parc de Bombers de Pineda de Mar, Jaume Martí, assegura que la partida de 52 milions d’euros compromesa per al 2019 és insuficient per resoldre els dèficits històrics que arrossega el cos i que els agents porten temps denunciant.

Martí lamenta que aquesta promesa pugui convertir-se en un altre “brindis al sol” i ha dit, en declaracions a l’Info Migdia, que aquests recursos no permetrien ni tan sols posar al dia un cos faltat de personal i amb material obsolet.

Què vol dir que amb 52 milions vol arreglar-ho tot? No s’ho cregui. Ell sap que no és veritat. Ell ha visitat els parcs i de la pena que tenia va decidir no fer-ne més. Perquè els parcs i els camions estan obsolets. N’hem de comprar 92 camions de cop, això no és normal.

Martí ha subratllat que el compromís del conseller Buch està condicionat a l’aprovació, encara pendent, del pressupost per al 2019. En cas contrari, quedarien prorrogats els comptes del 2018, empitjorant encara més la situació. El caporal del Parc de Pineda de Mar ha explicat quina és a dia d’avui la que viuen aquí:

Al Parc de Bombers de Pineda avui som quatre persones, si pensen que podem atendre una població de 125,000 habitants, una superfície de 189 quilòmetres quadrats on hi ha 84 hotels, 28 càmpings, hospitals, edificis alts i singulars, a més de la gent. I som quatre bombers. Cada dia enviem als ajuntaments la situació en què ens trobem, quants som, quants vehicles tenim. Els alcaldes, si volen, saben cada dia amb quina situació està el Parc de Pineda.

Al marge del dèficit material i del parc mòbil, els Bombers també fan èmfasi en la falta de personal per prestar el servei amb normalitat. En relació a això, Martí assegura que la convocatòria de 250 noves places de bombers aviat es quedarà curta.

Quan els 250 entrin ja se n’hauran jubilat altres 250. Quan es comença una oposició fins que tenim el bomber al parc passa un any i mig. I durant aquest temps es jubilarà gent. I si estem sota mínims, això vol dir que encara ho estarem més.

Martí adverteix dels riscos que els bombers assumeixen a l’hora de treballar amb aquests condicionants, i com això també afecta al servei que donen.

Mira, arriscant tot el que podem, incomplint totes les normes de seguretat i més. Així ho tirem endavant. I perquè pensem que la gent s’ho mereix, no la Conselleria. Hi ha el compromís dels Bombers que pensem que arriscarem més o menys, però no és la manera de treballar.

Com a mesura de pressió, els Bombers han estat fent una vaga d’hores extres.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *