L’Ajuntament reuneix en un acte a la directora de Patrimoni i l’arqueòloga del Roser

La directora de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Maite Miró, i l’arqueòloga del jaciment del Roser, Almudena Garcia, participaran demà dimarts a l’acte organitzat per l’Ajuntament per donar detalls de la intervenció i del projecte de preservació de les ruïnes romanes de Calella. Es titula “Jaciment del Roser: passat, present i futur” i tindrà lloc a l’Auditori de Can Saleta. L’assistència és amb invitació prèvia.

El projecte de preservació i museïtzació del jaciment romà del Roser tira endavant segons el previst, tal com van confirmar fa uns dies l’Ajuntament de Calella i Aldi Supermercats en el moment d’anunciar-se la futura cessió del terreny al municipi.

Davant d’això, partidaris i detractors n’han tornat a parlar darrerament. D’una banda, Amics del Patrimoni Històric, l’associació que es referma en què la fórmula per la que s’aposta és la més garantista a nivell de recuperació, conservació i manteniment. El seu president, Xavier Gamell, ha dit avui al programa La Ciutat que, tenint en vistiplau d’experts i l’autoritat competent, no tindria lògica oposar-s’hi.

Després de tota l’experiència, i si la Generalitat avala tapar-ho, no serem nosaltres més papistes que el papa. Tampoc som un partit polític per plantejar altres opcions, no ho som ni pretenem ser-ho.

Gamell també ha explicat que membres de l’associació han presenciat les tasques de prospecció del terreny que s’estan fent per distribuir els pilotatges sobre els quals es sustentarà l’edificació superior.

Han fet un treball de xinos, i encara no l’han acabat. Per cada columna fan un forat, si troben una paret el mouen a la dreta o l’esquerra; i si no hi troben elements, ho tornen a tapar i hi posen un pilot.

En aquest sentit, el president d’Amics del Patrimoni Històric de Calella ha indicat que aquests treballs condicionaran el projecte constructiu que ha demanat conèixer la Plataforma per la dignificació de la vil·la de Calella.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al president d’Amics del Patrimoni Històric de Calella, Xavier Gamell:

Carta oberta a Aldi

El moviment veïnal que defensa la preservació de les ruïnes romanes sense edificació superior ha publicat una carta oberta a la propietat dels terrenys –Aldi Supermercados– en què li demana que reformuli el projecte constructiu.

La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella exposa que la intervenció no respecta la integritat del jaciment i l’amaga, encara que el conservi, en el que considera un “atemptat a la bellesa i al patrimoni”.

En l’escrit s’exposa que si l’edificació es replegués a la banda nord, deixant les restes al descobert, Aldi podria tenir un establiment “únic” amb vistes.

En aquest sentit, demana a l’empresa que deixi tota la zona sud del solar sense edificació i ho cedeixi a la població. I a l’Ajuntament, que renunciï al dret a vol i reemborsi els diners gastats en l’excavació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *