Els capgrossos estrenaran ball per Festa Major Petita

Els capgrossos de la Colla de Gegants i Grallers de Calella estrenaran ball per aquesta Festa Major Petita. Ho faran demà a les 19 h durant l’actuació dels gegants al Passeig Manuel Puigvert. El nou ball, de coreografia pròpia i música original de la Colla, comptarà amb quatre capgrossos que ballaran entorn d’un clar protagonista i figura icònica del municipi: en Mastegamosques. L’estrena de la dansa vindrà també acompanyada d’un concert dels Grallers i les actuacions d’en Quirze i la Minerva, de la Llopa amb foc i dels gegantonets. Tot plegat serà en una jornada plena de cultura popular que permetrà recuperar un dels actes més importants de la festa de Sant Quirze i Santa Julita.

En una entrevista al programa La Ciutat, Mercè Montserrat membre de la colla ha explicat que estan molt il·lusionats de poder anar recuperant de mica en mica la figura dels capgrossos i dotar-los de més protagonisme.

Fa un parell d’anys que teníem moltes ganes de potenciar els capgrossos. Tenim bastants a la colla, els vam restaurar molts, i teníem molta il·lusió de poder fer un ball perquè la canalla gaudeixi amb ells.

Per a l’esperat retorn, la colla gegantera ha programat un total de set actuacions amb diferents protagonistes i moltes sorpreses, com el ball original i que estrenaran demà d’en Bernat i l’Elisenda. Un ball exclusiu de l’any en què Calella va ser ciutat gegantera.

Realment farem set balls i un concert de gralles. Al programa surten més balls dels que farem perquè ho vam programar al mes de març, però veien com s’ha flexibilitzat tot, hem decidit ampliar la festa i incloure aquest ball dels capgrossos i un ball nou d’en Bernat i l’Elisenda.

Des de la colla també lamenten no poder fer la cercavila, però exposen que la darrera resolució del Procicat del 6 de juny encara no ho permet. Per tot plegat l’actuació es farà en un recinte perimetrat al Passeig Manuel Puigvert amb capacitat per a 250 persones. Per assistir-hi cal comprar una entrada al portal entrapolis.com al preu d’1,5 euros. Tots els beneficis recaptats aniran destinats íntegrament a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

En el programa no ho posa, perquè ho hem decidit a última hora, però finalment l’1,5 que és el cost de l’entrada, ho donarem íntegrament també a la Fundació Miquel Valls.

Montserrat ha animat a grans i petits a comprar una entrada i gaudir per fi d’un ball de gegants encara que sigui amb algunes limitacions. Ràdio Calella TV oferirà tot l’acte en streaming a través de la pàgina web i xarxes socials.

Recupera l’entrevista a Mercè Montserrat al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.