L’Expo de l’Ironman Barcelona cita a triatletes i a empreses de venda de productes i serveis esportius

Ironman 4

L’ambient Ironman ja es respira amb força a Calella, amb l’arribada d’un gruix important dels esportistes que diumenge disputaran la competició internacional. Aquesta tarda s’ha fet la inauguració oficial de l’Expo al Passeig de Garbí, que serveix per començar a escalfar motors, i que s’ubica en un sector que serà de pas obligatori per als 2.700 triatletes inscrits perquè allà mateix hauran de recollir el dorsal, identificacions i bosses on guardaran equipació i productes de nutrició que necessitaran durant la cursa. A l’Expo, els esportistes poden conèixer algunes de les novetats en roba, calçat, complements, bicicletes i recanvis, o aliments i begudes que han sortit al mercat.

Molts curisosos en la primera tarda d’obertura de l’Expo que Ironman Barcelona instal·la al Passeig de Garbí de Calella, centre neuràlgic de la competició que tindrà lloc aquest diumenge amb la participació de 2.700 triatletes.

Marques líders en el sector i establiments del territori repeteixen en aquesta cita que els serveix d’aparador per als seus productes. Locals com la botiga Prorunners, especialitzada en material esportiu, que entén la presència a l’Expo com una via per promocionar-se i també col·laborar amb la marca Ironman. “Avui és la inauguració i està passant força gent, encara que suposem que demà i dissabte anirem a tope”, ha dit Xavi Mula, des de l’estand de Prorunners.

“És un esdeveniment important, amb molts participants i perfecte per donar a conèixer la marca i el producte. A més, la fàbrica està a Argentona i gairebé obligat per nosaltres estar aquí cada any”, ha explicat Inma Ansoleaga, de Nutrisport, una empresa líder en nutrició esportiva, que aprofita l’Expo de l’Ironman Barcelona per tenir un tracte directe amb el seu client finalista. “Hi ha molt estranger que no ens coneixen, però els d’aquí ens pregunten sobre nous sabors o consells sobre quins productes els anirien més bé per la seva dieta”, ha afegit.

A l’Expo també s’hi pot trobar l’empresa malgratenca MedBikes, dedicada al lloguer de bicicletes i que ofereix assistència mecànica als triatletes de l’Ironman.

A pocs metres hi ha les carpes de la recollida de dorsals i registre dels participants. Els voluntaris de l’Ironman, molts de Calella que ho són des de la primera de les edicions del triatló internacional, s’encarreguen de donar la benvinguda als participants i realitzar un tràmit que hauran de fer tots els triatletes que diumenge prendran la sortida.

Més del 90% dels participants són de fora de l’Estat espanyol, i destaca un nombrós grup de triatletes procedents de Mèxic que aquesta tarda voltaven entre els estands. Han viatjat amb acompanyants i la seva entrenadora, Nori Gallegos. “Venimos unas 130 personas. El año pasado teníamos que decidir que evento realizabamos en equipo y dudamos entre este, Mallorca o Canadó, y en las votacions salió este. Además, un integrante del equipo estubo el año pasado y nos lo recomendó”, ha explicat l’entrenadora del grup mexicà a micròfons de Ràdio Calella TV.

“Yo soy de Madrid aunque vivo en Nueva York y es la primera vez que vengo a Barcelona. Este será mi segundo Ironman”, comentava Jorge Urrutia, que aquesta tarda passejava per l’Expo amb uns familiars. “Me han hablado muy bién: és una prueba muy rápida u como nosotros somos muy competitivos y queremos ir rápido, por eso he venido”, ha afegit.

Responsables municipals acompanyats de membres de l’organització han inaugurat aquesta tarda l’Expo, donant el tret de sortida oficial a un intens, esportiu i festiu cap de setmana, que entronitzarà als que creuïn la línia d’arribada com a nous i noves homes i dones de ferro. Aquest és el repte pel qual fa molt temps que hi treballen.

Arnijas: “L’Ironman Barcelona té recorregut per créixer”

El tinent d’Alcaldia de Ciutadania de l’Ajuntament de Calella, Xavier Arnijas, ha posat en valor el salt quantitatiu fet en aquesta edició de l’Ironman Barcelona, amb un creixement espectacular del participant internacional; que consolida la prova dins el calendari de llarga distància europeu.

“La gent de fora té moltes ganes de venir a l’Ironman Barcelona a Calella, i això és una dada positiva (…) Lla prova té recorregut per créixer i ara nosaltres ens hem d’espavilar per saber si pot absorbir més atletes o senzillament quedar-se com està; sabent que és la més gran de l’Estat espanyol i una de les més importants d’Europa en nombre de participants i de professionals que hi competeixen”, ha exposat Arnijas.

Ha assegurat que la recent adquisició de la marca Ironman per part del grup inversor xinès Wanda Group no altera el mapa d’esdeveniments, i que hi ha la seguretat que la prova està garantida.

El tinent d’Alcaldia de Ciutadania i responsable d’Esports de l’Ajuntament de Calella ha explicat els motius pels quals finalment el traçat de bicicleta no arribarà a les portes de Barcelona. “Hi ha hagut uns problemes d’última hora amb els càlculs que es van fer sobre la desviació de cotxes en determinades vies d’accés a la ciutat, que eren més complexes. Estem treballant amb altres possibilitats, tot i que era difícil tirar-ho endavant per aquesta edició, perquè això s’ha de fer bé i parlant-ho amb els municipis afectats”, ha dit Arnijas.

Aquest canvi en el recorregut de bicicleta, que permetia esponjar el pas dels participants per la carretera N-II evitant el dràfting, permetia alhora ampliar la capacitat de la prova i atendre a l’alta demanda. Les inscripcions per a la cursa de diumenge es van tancar fa set mesos havent-se assolit el topall de 2.700 participants.

L’Ajuntament de Calella i pràcticament totes les administracions supramunicipals catalanes són espónsors oficials de l’Ironman Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat