Els catalans han fet 16.813 quilòmetres solidaris contra l’ELA

La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, amb seu a Calella, ha recaptat gairebé 17.000€ en tot l’any 2015 amb la campanya “Fes un Gest per l’ELA: Kms x l’ELA”, que es va posar en marxa el 21 de juny.

La xifra concreta puja a 16.813,10€. Són els diners que s’han aconseguit a través d’aquesta iniciativa, que consisteix en demanar gestos solidaris esportius a benefici de les persones afectades d’ELA i les seves famílies. Des d’aquell dia entitats i particulars han donat un euro a la Fundació per cada quilòmetre que hagin fet corrent, nedant, en bicicleta, cadira de rodes, o qualsevol altre vehicle. S’hi han sumat curses i caminades, bicicletades i travesses nedant, a més de reptes individuals. A través de tot s’han fet 16.813,10 quilòmetres, una xifra que s’ha transformat directament a euros.

Els Kms per l’ELA volen simbolitzar el camí que entre tots estem fent en la lluita contra l’ELA i per la millora de la qualitat de vida de les persones afectadesi de les seves famílies. Un camí que no ha d’avançar lentament, per això no va pas a pas sinó Km a Km.

Captura de 2016-01-18 18:16:26L’objectiu que es planteja la Fundació Miquel Valls és arribar als 50.000 quilòmetres fets, i de moment s’ha complert un 33’63% de l’objectiu a través de 22 donatius. La campanya segueix activa durant el 2016 i la Fundació espera seguir sumant quilòmetres i diners al llarg d’aquest any. N’ha parlat Anna Rigola, de Comunicació i Recursos de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. “Aquest any n’hem aconseguit 16.000. A veure si anar sumant, anar sumant, arribem als 50.000. perquè no? És un número com qualsevol altre i tot donatiu a la Fundació sempre diem que és bo. Per tant si no arribem als 50.000 no hi haurem arribat. Si ens passem, perfecte.  És un número com qualsevol altre per posar una fita“.

De cara a aquest 2016, doncs, s’espera que moltes més iniciatives se sumin a la campanya amb un objectiu final que no és altre que trobar la manera de curar aquesta malaltia degenerativa. “De juny a desembre estem molt contents perquè s’han sumat molts quilòmetres que, traduïts, també són molts diners en la lluita contra l’ELA. Volem que aquest 2016 la campanya continuï i creiem que pot ser molt millor que el 2015 per la lluita contra l’ELA. Nosaltres seguim lluitant. Les sensacions són bones perquè realment l’ELA és una malaltia que cada cop es coneix més i és més visible. Esperem que sigui un bon any en aquest sentit i que, finalment, trobem una cura“.

Entre les iniciatives que han servit per sumar quilòmetres i diners contra l’ELA hi ha el circuit de Curses Solidàries Maresme 5k i la 8ena Crono de Festa Major de Pineda «memorial Antoni Rodríguez», a més d’altres com la passejada Vilassar Camina, la Marxa per la Pau de Badalona i les 24 hores d’atletisme de Barcelona. I es pot dir que hi ha hagut iniciatives de punta a punta del país, ja que també s’hi ha afegit la primera travessa de natació d’Ascó a Vinebre, una cursa en BTT a Roquetes i la desena festa dels Bombers voluntaris de Portbou, a més d’activitats fetes a Sant Martí Sarroca, Xerta, Vallgorguina, Begues, Sant Ferriol i Vilanova. A més, hi ha hagut set aportacions de quilòmetres fets per esportistes a títol individual, entre els quals hi ha Sergi Cugat, de Calella.

A través de la web fesungestperlela.org hi ha accés a tota la informació i la manera d’organitzar activitats solidàries que sumen quilòmetres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *