La Consellera Borràs visita el MUTUR i aposta per ajudar en la renovació de l’Hostal Vell

visita mutur

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, ha visitat aquest migdia el Museu del Turisme de Calella, i l’ha definit com un projecte únic al món i que permet veure què aporta de bo el turisme a l’economia d’una ciutat com la nostra i tot el que reverteix en positiu a la vida i el dia a dia dels ciutadans.

La Consellera Meritxell Borràs s’ha reunit amb l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i part de l’executiu local, i ha pogut conèixer de primera mà els projectes de l’equip de govern, com per exemple la remodelació de l’Hostal Vell, del qual ha dit que la Generalitat donarà suport a l’Ajuntament a l’hora d’acollir-se a subvencions procedents d’Europa per tirar-ho endavant. Meritxell Borràs: “L’Alcaldessa ens ha fet saber que es presentarà al FEDER que des del Departament tirem endavant. Lògicament aquest FEDER serà estudiat amb atenció perquè ens sembla d’entrada -i cal veure com és finalment el projecte- que pot ser un element positiu per Calella, i lògicament això ho haurem de valorar“.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha subratllat que els Fons Feder ja van servir per finançar part del Museu del Turisme, i ha ressaltat que es destinen sempre a projectes dinàmics per a la ciutat, com és el cas de la recuperació de l’Hostal Vell. Per l’alcaldessa de Calella, aquest és un projecte que uneix el retorn d’un equipament cultural lligat a un ús social que donarà valor afegit a l’Oficina de Turisme i és idoni perquè les administracions europees hi col·laborin econòmicament. Candini: “Allà on s’aboquen diners des d’Europa és on hi ha experiència contrastada en fets puntuals. Per exemple en temes de turisme, que nosaltres amb turisme i esport cada vegada ens hi estem especialitzant més i més. A partir d’això hi ha una altra qüestió que pot anar complementària amb el FEDER -que són aquests diners d’Europa- per anar-nos cada vegada especialitzant més. L’Hostal Vell seria la seu d’aquesta especialització -si arriba el moment que puguem tenir-ho. Li hem volgut explicar com a Consellera d’aquest Departament que pot tenir les possibilitats de valorar-ho. I estem tranquils, almenys d’entrada, perquè la sensibilitat la té garantida perquè nosaltres som perfectament coneixedors de com treballa“.

 

La Consellera, procupada pel recurs al TC contra la llei d’Habitatge de Catalunya

Durant la seva visita a Calella, la Consellera Meritxell Borràs s’ha referit a la política de la Generalitat, els governs municipals i les entitats en pro de garantir un habitatge digne a la ciutadania. La seva preocupació passa per l’actitud de bloqueig del Govern espanyol davant de les lleis catalanes de pobresa. “Avui coneixem al mala notícia que el Govern espanyol ha portat la llei sobre l’impost dels habitatges buits, i això ens preocupa d’una forma important, perquè com vostès saben , hem recaptat més d’11 milions. Aquests diners ens serviran per poder adquirir nous habitatges i posar-los a disposició dels ciutadans que ho requereixen, i ara hem de veure exactament quina és l’afectació exacta, però d’entrada, ja dir-los la nostra preocupació“.

La Consellera ha indicat que estem en uns dies clau per saber si la llei 24/2015 contra la pobresa energètica sorgida d’una ILP acaba recorreguda al Tribunal Constitucional.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat