Els centres comercials podran reobrir a partir de dilluns

El PROCICAT ha decidit flexibilitzar les restriccions a partir de dilluns vinent 1 de març i permetrà la reobertura dels centres comercials després de gairebé dos mesos de tancament. Això si, de moment només podran treballar entre setmana, de dilluns a divendres, i amb un aforament limitat al 30%. Els dissabtes estaran tancats com la resta d’establiments no essencials. En l’àmbit de l’educació també hi ha flexibilitzacions i es permetran les sortides escolars amb pernoctació. A les universitats es recupera la presencialitat a les aules pels alumnes de segon curs. Uns canvis de mínims que ha anunciat aquest matí el govern en roda de premsa i que mantenen el gruix de restriccions vigents.

La consellera Alba Vergés ha confirmat en roda de premsa quin és el gruix de les restriccions que es prorrogaran set dies més. Les ha justificat dient que és necessari fer-ho fins que les dades vagin a la baixa i el pla de vacunació agafi ritme. També ha demanat “ser prudents una mica més de temps”. 

Hem de poder transitar en aquest camí de manera que no perdrem el control de l’epidèmia. Ens cal més temps, però també més vacunes. Portem un any complicat, veiem el final, però ens cal ser prudents durant una mica més de temps. Hem de cuidar-nos, protegir-nos i disminuir riscos.

La reobertura dels centres comercials també afectarà els comerços de més de 400 metres quadrats, que podran tornar a obrir al públic també amb un aforament del 30%. Pel que fa a la restauració dels centres comercials es mantindrà tancada.

En l’àmbit de l’esport, les piscines podran ampliar la seva capacitat fins al 50%, les activitats en grups també es veuran ampliades fins al 30% de l’aforament en els espais que s’acrediti la ventilació adequada.

A l’educació, les flexibilitzacions també són mínimes, i només els alumnes de segon curs de les universitats podran tornar a les aules a partir del 8 de març. A més, es permetran les sortides escolars amb pernoctació.

La resta de restriccions continuaran vigents com a mínim una setmana més. En aquest sentit es manté el confinament comarcal i també el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí. També la limitació a 6 persones en les trobades socials i familiars.

La restauració continuarà com fins ara i només es podrà anar a bars i restaurants en les dues franges horàries establertes, entre les 7.30 i les 10.30 i les 13.00 i les 16.30. Han de funcionar amb un aforament màxim del 30% a l’interior, i les taules han d’estar separades per 2 metres, amb només 4 persones de 2 grups de convivència per taula.

Totes les mesures que ha anunciat el govern tenen una validesa de 7 dies, fins al 8 de març.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *