Els centres educatius celebren avui el Dia Mundial dels Docents

Els mestres i professors celebren avui el seu dia. La UNESCO va declarar l’any 1994 el dia 5 d’octubre com el Dia Mundial dels Docents amb l’objectiu de commemorar la signatura de la recomanació del 1966 entre l’Organització Internacional del Treball i la UNESCO sobre les condicions laborals del personal docent. Entrevistem el director de l’Escola La Minerva, Ramon Llamazares, per parlar d’un nou projecte: Filosofia 3/18.

Segons la UNESCO, el Dia Mundial dels Docents reconeix la comprensió i estima envers la contribució vital dels docents a l’educació i al desenvolupament. El lema d’enguany és «Ensenyar amb autonomia empodera els docents».

El director de l’Escola La Minerva, Ramon Llamazares, ha parlat durant una entrevista a Ràdio Calella Televisió del paper dels mestres i professors com a transmissors de valors: “Nosaltres ara fem un paper de guia perquè els alumnes tinguin informació i coneixement perquè sigui ell qui de manera autònoma construeixi el seu aprenentatge. Nosaltres marquem uns valors cívics i socials”.

L’Escola La Minerva ha estat pionera en implantar un projecte de mediació escolar per evitar la violència o situacions complicades entre els alumnes. Llamazares parla de l’aposta pel diàleg que fan des de l’escola.

 

Enguany posen en marxa també el projecte Filosofia 3/18 per potenciar les habilitats del pensament i la reflexió entre els alumnes. Llamazares explica que el que busquen és provocar la reflexió prèvia perquè els alumnes valorin les conseqüències que poden tenir certes decisions que es prenen a la vida.

Recordem que l’Escola La Minerva també té el segell d’Escola Verda. Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Ramon Llamazares.

 

 

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *