El cobriment de la Riera Capaspre va quedar exclòs de la línia d’ajuts de l’ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va desestimar l’any passat la sol·licitud de l’Ajuntament de Calella per acollir-se a la convocatòria de subvencions del 2020 per executar actuacions de protecció davant avingudes i poder finançar part del projecte de cobriment de la Riera Capaspre. Segons resolució del 3 de maig del 2021 –notificada a l’administració local– no es va enviar la documentació que l’ACA li va requerir dins el termini establert. El Govern Municipal preveia rebre 480.000 euros de l’organisme de la Generalitat de Catalunya, en relació al milió d’euros d’inversió en què està pressuposta actualment l’actuació. Sí que es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 295.000 euros.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va obrir el 15 de juny del 2020 la convocatòria d’ajuts per a l’execució d’actuacions de protecció davant avingudes que beneficiïn una zona urbana. L’Ajuntament de Calella hi va presentar el projecte de la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre, tal com va confirmar el Govern Municipal mesos després.

Un cop rebuda la sol·licitud, el 26 de novembre del 2020, l’ACA va enviar un requeriment a l’Ajuntament de Calella en comprovar que la documentació incorporada a l’expedient estava incomplerta. S’obria llavors un termini de 10 dies hàbils perquè el consistori fes arribar la resta de la informació. Però no va donar-hi resposta fins el 2 de març del 2021, fora de termini.

Davant d’això, i segons resolució del 3 de maig del 2021, l’ACA va notificar al consistori que s’havia desestimat la seva sol·licitud per “desatenció del requeriment d’esmena de la sol·licitud de data 25/11/2020”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *