Els comuns preveuen que l’ampliació de l’hospital farà necessari connectar-lo directament a l’autopista

Intervenció de Sebastián Tejada en l’última sessió plenària presencial, el juny passat
Intervenció de Sebastián Tejada en l’última sessió plenària presencial, el juny passat

Calella en Comú ha rebut amb il·lusió l’ampliació de l’Hospital anunciada divendres passat. El portaveu dels comuns, Sebastian Tejada, ha celebrat la notícia remarcant que el projecte suposarà un progrés per a la ciutat i també per a la comarca; però ha reconegut que la seva opció era la de construir un hospital des de zero i en una altra ubicació. Comprèn que l’actual situació de crisi i retallades ho fa inviable. En una entrevista al programa La Ciutat, Tejada també ha exposat que el projecte d’ampliació aflora noves necessitats entorn a la mobilitat de l’hospital. En aquest sentit, els comuns aposten per recuperar la creació d’un ramal que doni accés directe a la C-32.

La solució pels comuns seria construir un hospital nou amb un canvi d’ubicació. Asseguren que aquesta opció solucionaria els problemes endèmics que arrossega l’hospital quant a infraestructures. Amb tot, però reconeixen que l’actual situació de crisi econòmica i retallades que viu el país, fan inviable la construcció per això consideren que l’ampliació és una molt bona alternativa.

La gran notícia seria la construcció d’un hospital nou perquè ens permetria aconseguir avantatges importants en l’àmbit de l’eficàcia, amb més amortització d’anys i podria canviar d’ubicació. Però evidentment la situació actual, amb les dues crisis econòmiques i les retalles dels governs i la manca de convicció de l’equip de govern ho han aturat. Òbviament amb la situació que vivim era impensable esperar una inversió per un hospital nou.

En declaracions al programa La Ciutat, Tejada ha subratllat que l’Ajuntament ara haurà de començar a elaborar un pla de mobilitat que defineixi els fluxos de trànsit i la connectivitat de la zona. De fet diuen que caldrà repensar la mobilitat i per això els comuns aposten per la creació d’un ramal que doni accés directe amb la C-32. Una infraestructura que pels comuns serviria per buidar de trànsit l’N-II.

També hem de contemplar la possibilitat d’aconseguir accessos a la ciutat des de l’autopista diferents dels que tenim ara. Ja sigui contemplant la idea del ramal que baixa des de la sortida de l’autopista que tenim ara i aniria en paral·lel fins a l’hospital, o creant un accés nou, per exemple des de la Riera Capaspre. El que hem d’aconseguir és buidar tant com sigui possible l’N-II que serà una zona especialment complicada.

Quant a la construcció de l’aparcament darrera Can Saleta, Tejada ha remarcat que aquest aparcament no ampliarà el nombre places sinó, que substituirà les existents. A més els comuns consideren que per fer atractiu aquest projecte cal construir una instal·lació respectuosa amb el medi ambient, sostenible i amb el component de digitalització.

Estem parlant d’un aparcament que compensa el que ja tenim. L’ampliació suposarà un increment de les visites i per tant veiem que tindrem una manca d’aparcament que caldrà estudiar en profunditat. (…) També haurem de buscar recursos econòmics per fer-lo. I haurem de tenir en compte una sèrie de condicions, que sigui sostenible, tecnològic i respectuós amb el medi ambient. Si no compleix amb aquestes condicions, difícilment podrem aconseguir subvencions.

Des dels Comuns també anuncien que estaran molt amatents perquè tots els terminis del calendari s’executin sobre el previst i el nou hospital pugui ser una realitat l’any 2025.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *