La CUP adverteix que l’ampliació de l’hospital obliga a replantejar la mobilitat de Calella

freixas00000000

L’anunci de l’ampliació de l’hospital ha estat celebrat per la CUP, que coincideix en assegurar que es tracta d’una molt bona notícia per Calella i la comarca. Al marge d’això, i entrant en el detall de la inversió que es farà, el partit expressa la seva preocupació per l’impacte que tindrà el nou centre sanitari en el conjunt de la mobilitat de la ciutat. La portaveu Núria Freixas demana que es faci un estudi n’analitzi totes les derivades i així preveure les respostes que siguin necessàries.

En una entrevista a La Ciutat, Núria Freixas ha dit que l’aparcament que l’ajuntament ha de construir darrera Can Saleta no compensarà la pèrdua de places que hi haurà com a conseqüència de l’ampliació de l’hospital i del projecte de l’Aldi. És un element que s’hauria de valorar en l’estudi que Freixas reclama.

Aquesta inversió de 36 milions d’euros, amb tot el que implicarà, farà necessari un canvi global per a Calella. Requeriria un estudi de mobilitat immediat per poder-ho gestionar.

En tota la seva intervenció, Freixas ha insistit en recalcar que la inversió per ampliar l’hospital és una gran notícia. En la roda de premsa de divendres passat, la portaveu de la CUP exposa que va trobar a faltar una major concreció quant al personal tenint en compte –ha dit Freixas– que la pandèmia ha evidenciat el desmantellament del sistema de salut públic i les condicions de precarietat en les que ha de treballar.

Com n’està de cansats el personal sanitari. Des de la CUP trobem a faltar que l’anunci sobre infraestructures no anés acompanyat d’un impuls humà, a nivell quantitatiu i qualitatiu, perquè es mereixen una apujada de sou.

La principal queixa de la CUP és la nul·la informació que se’ls va fer arribar en relació al projecte.

Son gestions que s’han de portar amb discreció, però nosaltres com a regidors tenim certa responsabilitat i en sabem fer un ús correcte (…) No pot ser que com a regidors no en sapiguem res però en canvi a les tertúlies de la ràdio el doctor Pere Puig insinués l’ampliació. Ho sap la gent que el Govern vol; però nosaltres no en sabíem res i considerem que no és correcte.

La portaveu de la CUP ha reconegut que el finançament del projecte de construcció de l’aparcament els preocupa i que, hores d’ara, desconeixen quina és la fórmula per la que aposta el Govern Municipal. Podria plasmar-se en el pressupost del 2021 que, segons ha revelat Freixas, encara no han pogut treballar i segurament no es podran sotmetre a la votació del Ple Municipal durant aquest mes de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat