Els cotxes de segona mà són cada cop més cars i buscats

Els cotxes de segona mà cada cop s’encareixen més. El preu mitjà del vehicle d’ocasió i de segona mà s’enfila en el mercat. Marca xifres rècord: costen 21.242 euros de mitjana, segons el portal Coches.net. El canvi a produir cotxes sota demanada per part dels fabricants ha comportat conseqüències.

“Una furgoneta de fa tres anys d’un client de Calella, que se la va canviar, actualment ara val 11 mil euros més cara que fa tres anys”, explica Miquel Martí, mecànic calellenc. Cada cop el preu dels vehicles de segona mà s’encareix més. De fet, Martí calcula que ha sigut d’entre un 17 i 18%.

L’augment de preus ha estat sostingut en el temps. El mes d’octubre a Catalunya es van vendre uns 36.000 turismes i totterrenys utilitzats, amb dades de la Fecaverm, la patronal catalana de distribució de vehicles. Són un 63% més de vehicles que en el mateix període de l’any anterior.

La raó principal de l’augment de preu és que els fabricants de cotxes han canviat la tendència a l’hora de produir-los. Cada cop van més sota demanda i hi ha menys estoc de vehicles nous. De fet, els terminis d’entrega de cotxes nous de concessionari superen els mesos. Aquest fet afecta, de retruc, a la venda dels cotxes de segona mà. Segons Martí, aquesta situació s’arrossega des de la pandèmia:

Des del taller del calellenc Miquel Martí es venen cotxes de segona mà, però no és una pràctica recurrent. Tot i això, el mecànic assegura que cada cop rep més propostes de gent que li ofereix fer la venda amb cotxes molt antics amb preus desproporcionats:

Un altre canvi que afronta el sector automobilístic és el dels vehicles híbrids i elèctrics. Martí fa notar que no hi ha cotxes elèctrics de segona mà, ja que ningú assumeix la venda donant una garantia després que la bateria porti temps en funcionament.

Enguany, però, s’han venut un 82% més de vehicles elèctrics que l’any passat. Tot i això, des del taller calellenc no veuen que sigui una opció de compra que hagi entrat amb força.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *