W2M renuncia a Calella i busca nova seu per a l’Oktoberfest del 2024

W2M traslladarà l’Oktoberfest del 2024 a una altra població per la impossibilitat d’organitzar-la a Calella perquè coincidiria amb l’IRONMAN, que s’ha anunciat pel diumenge 6 d’octubre. La pròxima edició de la festa de la cervesa també ha de començar el primer cap de setmana d’octubre i els dos esdeveniments són “incompatibles”, segons exposa l’empresa organitzadora, que recorda l’experiència de l’edició del 2017. “Utilitzem les mateixes infraestructures”, argumenten a RCT. Tampoc es contempla un canvi de dates perquè – segons asseguren – estan determinades pel calendari de festius a Europa i la disponibilitat de les bandes musicals que hi participen al llarg de tres caps de setmana. La decisió sobre quina és la nova seu no es farà esperar. Hi ha diverses opcions damunt la taula i, entre elles, Santa Susanna, que ha rebut la proposta i la veu amb bons ulls i plantejaria ubicar l’Oktoberfest a la seva zona hotelera.

Sense l’Oktoberfest del 2024 per un problema de dates. La festa de la cervesa ha de començar el mateix cap de setmana que es disputarà l’IRONMAN Calella-Barcelona, que fa setmanes va anunciar-se pel 6 d’octubre i té inscripcions obertes. Per tant, és inamovible.

L’anunci va sorprendre l’organitzadora de la festa de la cervesa que plantejava renovar la relació històrica amb Calella per a unes quantes edicions i no de forma anual, com s’havia fet darrerament. Des de W2M expliquen a RCT que hi va haver una reunió amb els responsables municipals després de l’última Oktoberfest en què se’ls va emplaçar a presentar un calendari alternatiu per a l’esdeveniment. Després d’aquesta trobada, no hi ha hagut cap altre contacte entre les dues parts, segons sosté l’empresa.

W2M veu inviable que Oktoberfest i IRONMAN Calella-Barcelona puguin coincidir temporalment durant el primer cap de setmana per una qüestió de logística. “Utilitzem les mateixes infraestructures”, expliquen des de l’empresa, tot recordant una experiència anterior. La carpa de l’envelat de la platja és el centre neuràlgic de festa de la cervesa i la competició esportiva també es desenvolupa al llarg de la façana marítima, afectant la mobilitat de tot el sector. Però també es valoren altres qüestions com la capacitat de la planta hotelera per acollir els participants dels dos esdeveniments. El cap de setmana del triatló acostuma a marcar una punta d’ocupacions turístiques a Calella, també els dies anteriors i posteriors a la prova esportiva, que l’any vinent només es disputarà en la modalitat de llarga distància que és la que reuneix un alt percentatge d’atletes internacionals. Per la seva banda, i segons dades de l’organització, l’última edició de l’Oktoberfest va generar 880 pernoctacions en establiments d’allotjament de Calella i rodalies.

En les últimes setmanes, ha contactat amb diverses poblacions per assegurar-se la celebració del 2024. Una d’elles és Santa Susanna, que segons ha pogut saber RCT ha rebut la proposta i la veu amb bons ulls. El consistori ha entrat a valorar les opcions d’ubicació i tot apunta cap a la seva zona hotelera. Per ara no hi ha res signat, però la decisió final no es farà esperar. Tampoc es descarta que l’acord al que es pugui arribar – si és que n’hi ha – sigui per a la pròxima edició i unes quantes més.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *