Els diables Udols de Foc necessiten més gent a la colla

A través de cartells i xarxes socials, la colla de diables Udols de Foc de Calella ha iniciat una campanya per ampliar la seva base social per poder cobrir tots els actes que fan al llarg de l’any.

18194855_1771662309811659_6563023924147987433_nL’entitat creix i veuen a venir que farà falta més gent per donar cap a tot. Surten amb foc a Calella però també a altres municipis, i col·laboren amb altres activitats i entitats. Les ha resumit Pilar Riera, membre dels Udols de Foc: “Som una entitat que promou la cultura tradicional i popular, eminentment en el món del foc. Participem a vàries poblacions del seu correfoc o trobada de feres, i organitzem el correfoc de Calella. I també fem activitats que s’havien deixat de fer com l’enterrament de la sardina i la castanyada a Calella. I ara hem engegat el projecte més ambiciós que hem començat a projectar i dissenyar la futura fera. Tot això implicarà a més gent a  la colla, sobretot a les festes que impliquin el foc“.

De moment no se sap com serà aquesta fera, però és molt probable que tingui a veure amb la figura del llop, ja que el seu nom és Udols de Foc i busquen fer honor a la llegenda de la Llopa.

La colla Udols de Foc manipula pirotècnia i foc, i això pot causar alguna reticència o por. Un aspecte que ha negat Pilar Riera, ja que es compleixen totes les normes necessàries. “No s’ha de tenir por. Sempre seguim mesures de seguretat que van a missa. Tots els membres de la colla passen una formació molt simple de com hem d’anar vestits, com actuar davant del foc, com manipular pólvora o pirotècnia que utilitzem… I no només fem festes de foc. Hi ha activitats per a tots els públics. Hi ha l’enterrament de la sardina, la rua de Reis, la revetlla d’estiu, la castanyada..  festes de caire popular on no manipulem cap mena de pirotècnia“.

La colla Udols de Foc es pot trobar a través de les xarxes socials Facebook i Twitter, o enviar-los un correu a diablesacalella@gmail.com. O trobar-los al carrer. Dissabte estaran al Festival La Crida fent un raval infantil per als més petits a tres quarts de sis de la tarda. I el dissabte següent a les 10 de la nit, al Passeig Manel Puigvert, els timbalers dels Udols tocaran conjuntament amb una cobla la sardana «batuc de roure» que es pot tocar simultàniament amb un grup de timbals. Per Festa Major petita col·laboraran amb la trobada de Bèsties de Foc que organitza la colla de Geganters de Calella i a la Festa de La Minerva organitzaran ells mateixos el Correfoc.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Pilar Riera, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *