Esquerra, Calella en Comú i la CUP comencen la recollida de signatures per a la platja per a gossos

platja de gossos

Aquest cap de setmana el grup promotor de la consulta per a la platja de gossos ha començat la campanya de recollida de signatures. Esquerra, Calella en Comú i CUP són els partits polítics que s’han adherit a la iniciativa i que estan recollint activament avals per fer que la proposta prosperi. La consulta popular només es convocarà si el grup promotor aconsegueix recollir els suports del 10% del cens, és a dir si obté 1.560 signatures. De moment ja tenen 18 punts on es pot anar a signar repartits en diferents establiments de Calella. La ubicació que ha de tenir aquesta platja encara és una incògnita. Segons els tres partits polítics que treballen activament ara en la recollida, si s’aconsegueix superar el topall de signatures, serà llavors quan s’obri el debat per determinar on s’ubica la platja de gossos.

El grup promotor, vinculat a la CUP, ha rebut el suport d’aquests dos partits per arribar a la fita de les 1.560 signatures. Són les necessàries perquè la consulta pugui tirar endavant i tots tres es mostren convençuts que les aconseguiran abans del 26 de maig, quan finalitza el termini per entregar-les a l’Ajuntament. El cap de l’oposició i portaveu d’Esquerra, Xavier Ponsdomènech, ha explicat que no només participaran activament en la recollida dels avals, sinó que quan arribi el moment també faran campanya pel sí. En la mateixa línia s’ha expressat Calella en Comú, qui a banda de la CUP, va ser dels primers partits en donar el seu suport al grup promotor. Pels comuns una platja per a gossos pot ser un incentiu per atraure a un nou turisme per a Calella.

Els tres partits, però, encara no han encetat el debat per tal de decidir la millor ubicació per aquesta platja. La zona que hi ha davant del Camp de Futbol de Mar és una de les zones apuntades pel grup promotor així com el tros de Les Roques.

Des d’Esquerra de moment no han definit quin seria el millor espai per acollir aquesta iniciativa, però el seu portaveu, Xavier Ponsdomènech, ha assegurat que en arribar el moment “es mullaran” i intentaran buscar el màxim consens. 

Encara estem estudiant la ubicació perquè sí que ens voldrem mullar. Però tot i que des d’Esquerra proposarem un lloc, el que sempre diem és que en projectes importants de ciutat, cal que trobem el màxim consens del plenari municipal.

Pels comuns el lloc més adient seria davant del camp de mar. Segons el seu regidor, Josep Maria Juhé, ja ho explicitaven així en el seu programa electoral i continuen pensant que és el lloc més apropiat per la seva trama i localització.

En el nostre programa electoral la ubicàvem al camp de mar. És un espai allunyat de les cases, hi ha l’estació davant per davant, un aparcament i un camp de futbol. Té poca incidència en la trama urbana, però no ens queda lluny del centre per poder donar-li un ús cívic.

Des de la CUP s’alineen amb el seu grup promotor. La regidora Núria Freixas ha exposat que, malgrat fer inicialment una pluja d’idees, li pertocarà a tècnic de medi ambient determinar quin és el millor espai. 

Són una pluja d’idees que podem tenir nosaltres en l’àmbit particular. Sempre ens emparem en el tècnic de medi ambient que serà qui ho haurà de decidir. No és una qüestió personal o política, no ens pertoca a nosaltres dir on s’ubica aquesta platja, és un tècnic qui ho ha de decidir d’acord amb criteris específics.

Tots tres partits coincideixen a dir que ara cal que siguin els polítics els que s’impliquin activament en fer campanya per recollir i signatures i més endavant pel sí i pel no. Diuen que també, que un cop el procés vagi avançant en les diferents etapes, hauran d’obrir debat per defensar el lloc més adient i el perquè.

Des del grup promotor asseguraven, ja al març, que tot el procés consultiu es pot completar dins l’any 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat