Els Geganters de Calella fan una crida per trobar joves portadors de gegants

Trobada de Gegants Festa Major
Trobada de Gegants Festa Major

La Colla de geganters de Calella necessita joves que s’integrin a la colla per portar gegants. Actualment tenen uns 90 membres, però a l’entitat li cal un relleu generacional per poder continuar amb la tradició de portadors, una tasca que no pot fer qualsevol. Durant la festa major petita el mes de juny, van haver de demanar col·laboradors externs per portar el Quirze i la Minerva.

Tot i que la Colla té molts seguidors, no tothom pot suportar el gairebé 80 quilos que pesa un gegant. En una celebració com la Trobada de Gegants que es farà per la Festa Major el dia 24 de setembre, calen relleus de quatre persones per cada gegant perquè portar-lo suposa un desgast físic important.
Francesc Subirana, Cap de Colla dels Geganters de Calella, comenta les dificultats per ser portador d’un gengant.

« Vull dir que hem de restaurar les persones que som. La gent ens fem grans i segons com ens cansem més en carregar. Hem de tenir en compte que normalment per cada gegant hem de tenir quatre portadors per portar bé aquell gegant»


El Cap de Colla ha explicat a Ràdio Calella Televisió que aquesta necessitat no és un problema que es genera només a Calella sinó que també passa a d’altres municipis. Subirana ha aprofitat els micròfons d’aquesta casa per fer una crida als joves que vulguin apropar-se a aquesta tradició.


«Gent jove que ens vingui a acompanyar o s’ integrin a la colla. Joves, siguin nois o noies, que vulguin portar el gegant o un capgros o la llopa. Afecta al món geganter. A l’última assemblea que vam tenir de colles de gegants de Catalunya, quasi la majoria tenim aquest problema»

Podrem veure en acció als Geganters de Calella a la propera Festa Major de la Minerva, els dies 22, 23 i 24 de setembre. Enguany, els gegants de la nostra ciutat, Quirze i Minerva, ballaran dins església durant la celebració del la missa solemne quan facin el seguici amb autoritats el dia 23. A més, el dia 24, com és habitual, compartiran cercavila amb 20 colles més a la tradicional trobada de Gegants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat