Els Geganters de Calella han viscut un cap de setmana “apoteòsic” a les Festes de la Mercè

En Quirze i la Minerva van ser els convidats d’honor als actes que la Coordinadora de Geganters de Barcelona ha celebrat amb motiu de la festa major de la capital catalana. Acompanyats dels gegantons i del Mastegamosques, van participar a la cavalcada que es va fer dissabte passat pels carrers més cèntrics de Barcelona, fins arribar a la Plaça Sant Jaume, on Jaume I i Violant d’Hongria van aturar-se a saludar-los i fer-los entrega d’un regal simbòlic.

El cap de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, Francesc Subirana, ha compartit l’emoció de participar a la cavalcada i rebre el tracte de convidats d’honor. Explica que gairebé ningú es va voler perdre aquest moment històric, doncs recorda que únicament les colles convidades poden sumar-se a la desfilada encapçalada pels gegants de Barcelona: en Jaume I i la Violant d’Hongria.

“Per tots els carrers on passàvem, del centre fins arribar a Plaça Sant Jaume, va ser apoteòsic, aquesta és la paraula. Un cop plantats al lloc, els gegants de la ciutat de Barcelona van venir a saludar-nos i ens van regalar un pomell de flors per a la Minerva. L’honor va ser que el seu cap de Colla fos qui li posés”, ha relatat Subirana.

Un pomell de flors que la Minerva va lluir l’endemà a Calella, amb motiu de la Trobada de Gegants de Festa Major. Normalment, la geganta porta un ventall a la mà.

Subirana ha explicat que els barcelonins viuen el fet geganter amb la mateixa il·lusió que es traspua a Calella, traient a grans i petits al carrer per veure les figures passar al ritme de les gralles. “Hi havia molta canalla, asseguda a terra i observant amb respecte les figures de les diverses colles. Nosaltres tenim la trobada al carrer Església i sempre ens segueix molta gent, però imagina’t a la capital… hi havia com 500 vegades més públic. Va ser espectacular!”, ha exclamat el cap de la colla calellenca.

La diferència és la quantitat de gent que surt a Barcelona, d’acord amb el nombre d’habitants respecte a Calella. La cavalcada de gegants estava composada per gairebé una vuitantena de colles, i la nostra va sortir en la posició número 24. “Tot el gruix de la cavalcada són les colles dels barris de Barcelona: els Gegants del Pi, els Gegants de Gaudí, els Dracs, l’Àguila… és a dit, tot l’entorn de Barcelona per Barris i comparses d’entitats culturals. En total, 78″, ha dit.

Comptant la cavalcada de dissabte, els Gegants de Calella van participar durant quatre dies als actes de la Mercè. Els dies previs van estar exposats a les Drassanes del Museu Marítim, rebent la visita de molts escolars.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *