Els grallers de Calella oferiran un concert des del balcó de l’Ajuntament per Festa Major petita

El món de la cultura està patint importants cancel·lacions pel coronavirus. Diverses entitats culturals estan mirant com reinventar-se per poder seguir endavant amb la seva activitat. La Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita és un exemple de reinvenció i de com la cultura s’adapta a l’anomenada «nova normalitat». Una celebració atípica, afectada per les noves mesures higienicosanitàries que obliguen a respectar la distància física i controlar als aforaments. Els afectats per aquestes noves mesures són la Colla de Geganters de Calella, que no podran treure en Quirze i la Minerva, però sí que faran un concert de gralles des del balcó de l’Ajuntament.

Un acte que intentarà compensar no poder treure els gegants. Els grallers de Calella oferiran un concert des del balcó consistorial el dimarts 16 a les 18 h. Raquel Nogué és la cap de colla dels Geganters de Calella.

Ho farem des del balcó de l’Ajuntament perquè és on sempre els gegants comencem i acabem les cercaviles i és un lloc simbòlic. Els grallers estan assajant al local del dels geganters perquè és on poden mantenir la distància de seguretat i complir totes les noves mesures.

El món dels gegants no ho té tan fàcil. I és que per Nogué és complicat portar un gegant i seguir totes les normes de seguretat i sanitàries que s’han establert.

Ens fa molta pena però portar un gegant i seguir les normes sanitàries és inviable, més que res pels portadors. Pels grallers és diferent, cadascú té el seu instrument, que és individual i poden mantenir les distàncies en tot moment. Per nosaltres serà molt complicat tornar a l’activitat, per ara està tot aturat.

El concert dels grallers es farà a la plaça de l’Ajuntament i l’aforament estarà limitat seguint les mesures establertes de seguretat per la Covid-19.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *