“Ara que tornem a la normalitat, no deixeu els músics als balcons i als ordinadors”

Joan Reig és el president de l'Associació Professional de Músics de Catalunya
Joan Reig és el president de l'Associació Professional de Músics de Catalunya

Van ser els primers en desaparèixer i seran els últims en tornar a la nova normalitat. Els músics, i els artistes en general, criden a la societat a apostar per la represa de la seva activitat, també com a motor de l’economia. Joan Reig, el president de Musicat –l’Associació Professional de Músics de Catalunya– demana a ajuntaments i programadors que mantinguin les celebracions previstes per als pròxims mesos perquè hi ha marge per adaptar els espectacles a les noves mesures de seguretat, que s’aniran relaxant amb la desescalada.

En declaracions al programa La ciutat, Reig ha recordat el valor que ha tingut la música i la cultura en els moments més durs del confinament i demana que no els oblidem, ara que caminem cap a la nova normalitat.

Aquests dies de confinament, la música segur que ha servit per passar el confinament. Ara que tots plegats tornem a la normalitat, els músics també hauríem de ser-hi present, que no ens deixin als balcons o als ordinadors. Ens mereixem els mateixos drets que la resta de treballadors, sabent que la feina no serà igual com l’havíem deixat.

El president de Musicat ha assegurat que el sector pot adaptar la seva activitat a les noves mesures de seguretat, oferint nous formats tant per programacions a l’aire lliure com en espais tancats. Ara mateix, les principals restriccions tenen a veure amb els aforaments i la distància física que impedeix, per exemple, els balls.

Reig reclama que això no sigui un fre i llança un missatge als ajuntaments perquè no caiguin en l’opció més conservadora i cancel·lin concerts i les festes majors d’estiu.

Si un ajuntament celebra un acte, el del costat també voldrà fer-ho; com passa amb les piscines. La gent té necessitats. Que s’hauran de fer controls, sí; que s’haurà de vigilar molt, també; però la gent no es pot quedar eternament a casa.

Diu que ara és el moment d’apostar per la cultura de Km0 i la contractació d’artistes locals perquè evitant els desplaçaments també es lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, Reig ha felicitat l’Ajuntament de Calella per haver organitzat el festival Impuls com a alternativa a la programació de Festa Major petita.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *