[AMPLIACIÓ] Els Guapus de Tossa, la millor comparsa i la millor carrossa de la rua de l’Alt Maresme

Els Guapus de Tossa

Els Guapus de Tossa han tornat a alçar-se amb els primers premis a la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme de dissabte passat. El jurat els va concedir els premis a la millor comparsa i millor carrossa, per una composició colorista i al·legòrica de la naturalesa. En la categoria de grups de menys de 20 participants, el primer premi va ser per als De Vidreres Cony! Nombrosa participació a la rua -més de 2.300 persones disfressades- i nombrós públic que va seguir la desfilada, en una nit fresca però sense pluja.

Això és el que destaquen des de l’organització com a garantia de l’èxit de la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme. El palmarès de la divuitena edició ha quedat de la següent manera:

En la categoria de grups: primer premi de 200 euros per als De Vidreres Cony, de Vidreres; 175 euros per a Los Crestis, de Barcelona; i 150 euros per als Érase una vez, en tercera posició.

En la categoria de carrosses, a la millor composició i decoració: primer premi dotat amb 1.000 euros per als Guapus de Tossa; segon premi de 500 euros per al Grup Endansa de Montcada i Reixac; i 400 euros per als tercers classificats, els Canya i Conya de Tossa de Mar.

Finalment, els tres primers premis de la categoria de comparses, per a grups de més de 20 persones, van ser per als Guapus de Tossa, que es van emportar 2.500 euros; segona posició per a la Colla Bon Rotllo de Riells i Viabrea, 1.300 euros de premi, i tercera posició per als pinedencs de l’Associació Comparsa Tribala, que es van emportar 1.000 euros de premi.

Pere Moragas, de la Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme, ha destacat la qualitat i el nivell dels grups participants, que assegura cada cop presenten disfresses més elaborades. “Diria que s’han superat, de fet cada any van a més perquè com que hi ha tanta competitivitat s’hi esmercen. Per exemple, la Tribala de Pineda de Mar que sempre estaven enfadats perquè quedaven endarrerits, aquest any han fet un quart premi perquè han vist que així és com podíen arribar al nivell dels altres”, ha comentat Moragas.

L’acte de lliurament de premis es va fer a la Fàbrica Llobet-Guri, i seguidament ball popular amb entrada gratuïta. Un final de festa, diu Moragas, apoteòsic. “Estava plena de gom a gom. Et diré més, gairebé vam acabar amb les existències del bar, això vol dir que hi havia molta gent”, ha recordat.

Ara la Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme es reunirà per analitzar com va anar la rua i mirar de solucionar possibles errors de cara a la pròxima edició, la del 2018. Recordem que tant l’Ajuntament de Calella com el de Pineda de Mar són patrocinadors de la rua.

Els de Vidreres Cony, de Vidreres

Els de Vidreres Cony, de Vidreres

Colla Bon Rotllo de Riells i Viabrea

Colla Bon Rotllo de Riells i Viabrea

En Danda de Montcada i Reixac

Grup Endansa de Montcada i Reixac

Canya i Conya de Tossa de Mar

Canya i Conya de Tossa de Mar

Tribala de Pineda de Mar

Tribala de Pineda de Mar

Los Crestis, de Barcelona

Los Crestis, de Barcelona

Erase de una vez, de Barcelona

Erase una vez, de Barcelona
Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *