Neix la Seu Territorial d’Òmnium Alt Maresme

Foto: Òmnium Alt Maresme

La junta Gestora d’Òmnium Cultural Alt Maresme ha fet un pas endavant i s’ha constituït com a Seu Territorial. El malgratenc Antoni Latorre n’és el president, que encapçala un equip format per 9 persones i que compta amb dos calellencs: Alfred Larroya, que és el vicepresident, i Teresa Llamas, que és una de les vocals.

Fins ara ha estat una Gestora la que ha coordinat les accions que s’han dut a terme des d’Òmnium Alt Maresme. Antoni Latorre, ha explicat que amb aquest nou pas, tindran més marge d’acció.

Ser una gestora suposa que ets una territorial però molt més tutelada. Això limita molt les teves accions i també el teu pressupost. Aleshores a partir d’ara ja tindrem un marge d’acció més important en el que podem mirar d’assolir projectes, tant propis com els que ens vinguin de la nacional, d’una manera més efectiva

Els requisits per ser Seu Territorial són tenir un equip que sigui capaç de tirar endavant projectes propis i de la gestora i arribar a tots els pobles de la comarca. Antoni Latorre ha explicat que el primer que faran és anar a veure els socis de totes les poblacions per mirar d’establir seus locals. I tot plegat amb un objectiu clar: tornar a activar i a il·lusionar a la ciutadania.

L’objectiu principal és tornar a fer una activació de la ciutadania per poder engrescar i tornar a recuperar la il·lusió, per tornar a lluitar per l’autodeterminació. Estem en una situació en la que cada dia, els greuges sobre nosaltres, sobre el país, sobre la llengua i sobre la nostra cultura, tot i que es parla de judicialització, van en sentit contrari. El que hem de fer és tornar a mobilitzar a la gent perquè és única forma que les forces polítiques, si veuen la unitat de la gent, puguin fer un pas més endavant del que estan fent ara que és crear un camp de batalla entre ells que no ens està portant enlloc.

L’acte de constitució de la nova Seu Territorial d’Òmnium Alt Maresme va tenir lloc divendres al Centre de Recerca i Transferència Tecnològica de Canet de Mar

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *