“Animals com tu”, un recull de les històries més inspiradores de la Fundació Santuari Gaia

Foto: Fundació Santuari Gaia

L’any 2012, Ismael López i Coque Fernández van obrir a Camprodon un centre d’acollida i recuperació d’animals de granja amb necessitat d’ajuda i, amb això, promoure el veganisme. Ara, la Fundació Santuari Gaia és el refugi amb més seguidors a Internet del món: més d’un milió de persones segueixen a diari l’evolució dels animals que s’hi atenen, provinents de granges i escorxadors de la indústria càrnia, làctia i de l’ou. Durant la pandèmia, el santuari va tancar les visites i ho van aprofitar per escriure i publicar el llibre “Animals com tu” (Duomo edicions), en el qual Ismael López recopila els seus inicis com a activista fins a la construcció del refugi.

En el llibre, el cofundador de la Fundació Santuari Gaia rememora alguna de les històries viscudes al refugi: com la d’un vedell recuperat d’una granja que l’anava a enviar a un escorxador, una ovella que vivia lligada a un arbre pel simple fet de ser cega, o l’alliberament d’una mula. Al mateix temps, busca despertar consciències sobre com ens comportem els humans.

Des que va obrir, ja s’han rescatat 1.200 exemplars. Ara tenen cura de més de 400 animals, que estan a càrrec d’un equip de vuit treballadors.

“Animals com tu”, d’Ismael López, es presentarà aquest dimarts 29 de juny al pati de la Biblioteca Municipal (18h). L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia aquí. Amb tot, l’equipament en farà una retransmissió en directe via Facebook i en diferit al seu canal a la plataforma Youtube.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *