Els indicadors de la pandèmia tornen a tenyir Calella de vermell

Imatge d'arxiu

La pandèmia experimenta un repunt generalitzat de casos que provoca que els principals indicadors que n’avaluen l’evolució vagin a l’alça. Passa també a Calella, que torna a estar tenyida de vermell en el mapa que elabora el grup de recerca BIOCOM-SC. I és que el risc de rebrot local s’ha enfilat fins els 584 punts mentre que la taxa de reproducció indica que cada persona infectada en contagia a gairebé quatre més. En els últims set dies s’han diagnosticat 29 positius per coronavirus. Un escenari que no es trasllada a l’àmbit hospitalari. Al Sant Jaume de Calella només hi ha dues persones ingressades per Covid.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha comunicat que actualment hi ha dos pacients positius per coronavirus ingressats al Sant Jaume. En l’última setmana s’ha registrat una entrada i s’ha donat una alta. S’encadena un nou recompte de casos al centre hospitalari calellenc sense que s’hagi produït cap defunció per la malaltia.

No hi ha cap professional sanitari dels centres de l’organisme sanitari que estigui actualment aïllament per la malaltia.

“La pandèmia no ha acabat”

El conseller de Salut preveu que en les pròximes setmanes es produeixi un empitjorament de les dades epidemiològiques. Josep Maria Argimón avisava ahir que hi haurà un repunt dels contagis però descartava una onada com la de l’any passat. Ho deia en el marc d’una conferència en la qual va parlar sobre l’estratègia de transformació del sistema de salut català.

Anem pujant, però penso que no tindrem una onada. Tenim una bona cobertura vacunal i, per tant, ens ho facilitarà. A tot Europa està pujant; Alemanya té sis vegades més incidència que nosaltres.

Segons el conseller de Salut, la recuperació de la normalitat passa per tornar a la situació del 2019, posant al dia els diagnòstics i els tractaments, i revertint les retallades amb què es va afrontar la crisi del 2008.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *