La CUP pren nota de la pèrdua de vots del 23J

Els resultats a les eleccions generals del 23J marquen un punt d’inflexió per a la CUP, que obre un procés de reflexió en clau de futur. Respecte el 2019, el partit ha perdut 149.000 vots i s’ha quedat fora del Congrés dels Diputats, on hi ha tingut dos representants en l’última legislatura. A Calella, s’han quedat amb 238 suports, 425 menys que ara fa quatre anys. El regidor portaveu del grup municipal cupaire, Albert Comas, ha posat en context aquests resultats en una campanya molt polaritzada i marcada per la possible entrada de VOX a les institucions. Diu que això ha penalitzat especialment al bloc independentista.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Comas exposa que les crides a fer un vot útil en contra de l’extrema dreta ha provocat la fuga de suports cap als partits espanyols que l’electorat hauria entès tenien més capacitat d’aturar-lo, i que això explicaria la sangria que han patits els independentistes. Els cupaires, a més, s’han quedat sense representació al Congrés dels Diputats.

Dins de l’amenaça de l’entrada de l’extrema dreta a les institucions, hi ha hagut un vot útil cap a partits d’Estat, els que tenen més representació per aturar-la. A Catalunya, el vot útil han anat cap al PSOE i Sumar. És un factor que explica la davallada de vots dels partits independentistes, entre els quals la CUP.

Uns resultats que, segons Comas, confirmen la tònica de les últimes cites electorals en què el partit ha anat perdent suports i davant la qual fan autocrítica.

Com a CUP, hem de fer un replantejament i també autocrítica i serà en els propers dos mesos. No ens podem escudar en el context en què s’han celebrat les eleccions generals espanyoles perquè aquest dinàmica ja ens perdura des de fa dos anys. Ara estem immersos en això.

Amb tot, la CUP es reivindica com a proposta política fonamental per a la defensa de les classes populars, el feminisme, l’ecologisme i la independència dels Països Catalans.

Hi ha rendes cada vegada més empobrides, ho podem veure a diari, també és important per traçar i tirar endavant una acció independentista que avanci cap a l’alliberament dels Països Catalans, o en clau ecologista; però hem de redreçar el rumb.

El regidor cupaire se suma a les veus que reclamen la unitat estratègica de l’independentisme. Sobre un hipotètic escenari de repetició electoral, exposa que seran les bases qui decidiran si hi presenten o no candidatura. Albert Botran, qui va ser el cap de llista per Barcelona a les generals del 23J, ja ha anunciat que plega pels mals resultats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *