Els Jocs Florals de Calella, entre la riquesa poètica del Maresme al llibre “Les rieres del vers”

les rieres del vers, queralt morros

La periodista Queralt Morros ha publicat “Les rieres del vers”, un llibre divulgatiu amb l’objectiu de mostrar la riquesa de la poesia de la comarca del Maresme. La seva autora fa un repàs pel moviment poètic maresmenc a través de poetes, editorials, certàmens i festivals, entre ells, els Jocs Florals de Calella. L’autora va guanyar l’any passat el premi Francesc Castells al millor poema o corranda per dir a l’escalf d’una foguera al certamen calellenc.


En una entrevista a l’Info Vespre, Morros ha explicat que hi ha tot un moviment que lluita per seguir endavant al Maresme que s’incentiva a través de les xarxes socials i de diverses entitats.

El que es vol a través del treball és la reivindicació de la poesia com una cosa totalment lluny de la concepció de percebre la poesia com una cosa antiga, que queda ja desfasada i que no és actual, tot el contrari; la poesia està molt viva, hi ha molta gent que escriu poesia que es diferencia molt del que es feia antigament i que s’incentiva a través de xarxes socials, que està molt viva, que hi ha moltes entitats que també ajuden a incentivar-la.

La periodista ha destacat la relació de l’obra poètica maresmenca amb el territori. En “Les rieres del vers”, Morros parla amb una vintena d’escriptors i agents culturals de la comarca.

Cada poeta dels que hi surten com entén aquest escriure poesia i el fet poètic. Alguns ho lliguen molt amb el tema del territori, com els ha influït la comarca en el seu escriure, en els seus versos. Una de les que més seria la Teresa d’Arenys que diu que un poeta és com un profeta i que ha d’anar lligat al territori.

L’autora vilassarenca conclou el llibre, que neix del seu Treball Final de Grau de Periodisme, dient que falta l’ajuda institucional per agrupar tot el moviment poètic del Maresme.

Com a conclusió del treball és que falta, a nivell institucional relligar tots aquests premis, totes aquestes editorials, tot aquest fer poètic. Lligar-lo a nivell institucional i donar-li una coherència, un sentit, que no es quedin com a fets puntuals sinó que tot tingui un teixit comú.

“Les rieres del vers” es pot descarregar de forma gratuïta a la pàgina web de Quaderns de la font del cargol.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Queralt Morros, autora de “Les rieres del vers”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat