Els Jocs Florals dedicats al món de la imatge

Gala de lliurament dels Jocs Florals del 2015, arxiu
Gala de lliurament dels Jocs Florals del 2015, arxiu

Els 50 anys de Foto Film, que es commemoraran durant el 2016, són els protagonistes de la 34ena edició dels Jocs Florals de Calella.
Ja s’ha obert la convocatòria per rebre els treballs. S’han d’enviar abans del 15 de febrer a la seu dels Amics de la Poesia, al carrer Sant Pere, 36, primer pis; o bé per correu electrònic a amicsdelapoesia@hotmail.

A banda de les distincions habituals com la Flor Natural, dedicat a l’amor; l’Englantina, als costums i tradicions de la terra; i la Viola, que enalteix els valors espirituals i ètics, enguany el Premi Maria Cardona valorarà aquells poemes inspirats en l’arc de Sant Martí, tal i com ha explicat al Bon Dia el secretari dels Jocs Florals, Josep Miracle.

Josep Miracle ha explicat que durant els últims anys, amb l’impuls de les noves tecnologies i internet, s’ha incrementat el nombre de participants d’arreu dels Països Catalans.

La poetessa Montserrat Butxaca serà enguany la responsable de fer el discurs de Mantenidor d’aquests jocs florals.

Tal i com diu Josep Miracle, el premi Francesc Castells serà per al millor poema que retrati una imatge visual en homenatge al mig segle de vida de Foto Film Calella.

El veredicte es donarà a conèixer el diumenge 13 de març durant una gala que enguany torna al seu lloc habitual, a la Sala Mozart de la nostra ciutat. El jurat qualificador està format pel poeta, filòleg i Mestre en Gai Saber, Eduard Miró; la filòloga i poetessa Marta Pérez i la filòloga, poetessa i escultora Josefina Peraire.

La majoria de premis dels Jocs Florals de Calella estan dotats amb 200 euros, excepte el Premi Juvenil La Llopa i el Germanes Saula Palomer que reben 150 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *