Els Jocs Florals es dedicaran a Àngel Guimerà

La 42a convocatòria dels Jocs Florals de Calella ja està oberta. Enguany, l’edició està dedicada al centenari del poeta i dramaturg Àngel Guimerà i Jorge. És l’autor de l’obra reconeguda Mar i Cel, que s’ha adaptat en format musical en múltiples ocasions. La convocatòria està oberta fins al 21 de febrer i els premis es lliuraran el diumenge 17 de març del 2024.

Els Jocs Florals d’enguany commemoraran el centenari de la mort del poeta i dramaturg Àngel Guimerà (1845-1924). L’autor, conegut per la seva extensa obra de la qual destaca “Mar i Cel” o “Terra baixa“, va ser un dels màxims exponents del ressorgiment de les lletres catalanes el segle XIX.

Amics de la Poesia ret aquest especial homenatge a Guimerà aquest 2024, i ho farà des del minut zero, ja que la gala obrirà amb cançons de Mar i Cel interpretades per una soprano i un tenor. També s’hi representarà un fragment de “Terra Baixa” i, com ja és tradició, es vinculen dos dels principals premis a l’obra de l’autor que es commemora. Enguany, el Premi Maria Cardona es donarà al millor poema que s’inspiri en l’infinit del cel i el de Concepció Organ, en les onades del mar.

De moment, Josep Miracle, organitzador dels Jocs Florals de Calella, es mostra satisfet amb la participació, i confia que en els darrers dies s’animarà encara més. Amb tot, diu “la poesia té bona salut”. Ho ha explicat al programa LA CIUTAT.

Miracle anima a participar, sobretot als joves més reticents a publicar “els jocs florals són un incentiu per donar-se a conèixer”. La gala serà el 17 de març a l’Escola Pia del Carrer Sant Pere, com s’ha fet en els darrers anys. Fins al 21 de febrer es poden enviar les obres a la 42a convocatòria dels Jocs Florals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *