La CUP Calella reclama mesures per protegir la pagesia local

Com ja ha fet en altres ocasions, la CUP Calella reivindica la creació d’una marca local per promoure enfortir la pagesia calellenca i preservar els espais agraris de la ciutat. Consideren que el pròxim pla urbanístic s’ha d’elaborar “sense especulació urbanística i ciment a la zona de la riera”.

Aquests dies els pagesos es manifesten. Les protestes, tractorades i bloquejos diaris han arribat a Catalunya i diferents pagesos de la comarca avui són a Barcelona per protestar per la crisi del sector. Entre les protestes, reclamen menys burocràcia, més atenció i limitar les importacions. També protesten contra la nova política agrària comuna i la greu sequera. Al conjunt del país s’han mobilitzat més de 4.000 pagesos i ahir i avui al Maresme hi ha hagut tractorades a l’autopista.

En una publicació a les xarxes socials, la CUP de Calella ha reclamat que des d’instàncies locals s’ajudi a la pagesia de la ciutat. Com ja havia comentat en altres ocasions, el partit proposa crear una marca local i promocionar el producte calellenc a la ciutat. Albert Comas, el portaveu de CUP Calella, considera que és una mesura que ajudaria a “enfortir la sobirania alimentària”, beneficiant als productors i afavorint al consum:

Des de la CUP consideren que Calella té una pagesia arrelada al territori, riera Capaspre amunt, que s’ha de preservar. Comas exposa que d’aquí poc s’ha de redactar un nou pla urbanístic i demana blindar la zona agrària de La Riera. Posa especial èmfasi en protegir el Torrent del Raig, ara que, segons Comas, “sonen les campanes” que el nou enllaç amb la C-32 podria travessar-lo, un projecte al qual s’oposen.

També per les protestes dels pagesos, l’alcalde, Marc Buch, ha fet una publicació transmetent “tota la solidaritat” al col·lectiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *