Els Jocs Florals homenatjaran la desapareguda Concepció Organ

Josep Miracle als estudis de Ràdio Calella TV

Va ser una persona clau en la recuperació dels premis literaris a Calella. El president d’Amics de la Poesia i secretari dels Jocs Florals, Josep Miracle, ha avançat que durant la cerimònia que tindrà lloc el diumenge 18 de març al Teatre de la Sala Mozart es faran diversos actes de record i homenatge a la poetessa calellenca, a més de celebrar els 680 anys de la carta de població de Calella. Per aquesta edició, s’han rebut fins a 234 treballs d’un altíssim nivell, segons ha admès Miracle.

Ho ha dit en una entrevista al matinal de Ràdio Calella TV.

El jurat va quedar sorprès de la qualitat de les obres presentades. Van veure que tenien un gran valor i sintonia poètica

El jurat qualificador ha emès ja veredicte, que es farà públic a la cerimònia que tindrà lloc el diumenge 18 de març, en un acte obert a la Sala Mozart.

S’entregaran els premis a les categories ordinàries dels Jocs Florals: la Flor Natural, al millor poema que canti a l’amor; l’Englantina, a la millor composició que enalteixi la terra, els costums i les tradicions; i la Viola, a la millor obra sobre els valors espirituals i ètics.

A Calella, a més, inclouen els premis que porten el nom de tres autors locals: Maria Cardona, al millor poema inspirat en l’esclat de l’alba; el Francesc Castells, al millor poema que versi sobre Calella; i Francesc Grau, a la millor prosa de temàtica lliure. També hi ha dues categories juvenils.

Volem que en poesia i prosa el jovent també hi tingui el seu apartat: es convoca el Premi La Llopa en poesia, i el premi Germanes Saula Palomer de prosa poètica, per a autors de fins a 20 anys

Durant la cerimònia de lliurament dels Jocs Florals es faran diversos actes commemoratius. El del 680 aniversari de la carta de poblament de Calella, la concessió del pergamí de Mestre en Gai Saber al poeta Josep Fàbrica i l’homenatge i record per a Concepció Organ, desapareguda recentment. Era la presidenta dels Amics de la Poesia i una de les plomes més destacades que ha tingut la ciutat.

Es farà la lectura d’un sonet que vaig compondre i dedicar el dia del seu funeral, i després recuperarem la partitura per a violí i veu que li va escriure en Jordi Feliu amb motiu de la inauguració de l’espai poètic dins el Parc Dalmau

L’escriptor i lingüista calellenc Joan Rebagliato actuarà de mantenidor dels Jocs Florals dels 2018.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *