Els Jocs Florals recordaran el centenari del naixement d’Àngel Badalló

Fotografia cedida per Foto-Film Calella
Fotografia cedida per Foto-Film Calella

La festa de les lletres calellenca arriba aquest diumenge amb algunes novetats. S’entregaran els premis d’honor – Flor Natural, Englantina i Viola – i els extraordinaris instaurats per Amics de la Poesia per, entre d’altres, recorden persones clau en l’àmbit de la cultura local: els poetes Maria Cardona, Concepció Organ i Francesc Castells; el polifacètic Francesc Grau, periodista, escriptor i mestre de català; o les germanes Saula Palomer. S’aprofitarà per retre homenatge al desaparegut escriptor i cronista Àngel Badalló i Cabutí, qui va ser el director de la revista “Estela”. S’estrenarà una obra musicada al violí, amb el mateix nom, del compositor calellenc Jordi Feliu.

Amics de la Poesia ha donat a conèixer el contingut de l’acte de proclamació dels guanyadors dels Jocs Florals de Calella 2023, que s’entreguen aquest diumenge 26 de març a l’església de l’Escola Pia del carrer Sant Pere.

S’entregaran els tres Premis d’Honor: la Flor Natural, al millor poema que canti l’amor; l’Englantina, al millor poema que enalteixi la nostra terra i la llengua catalana; i la Viola, al millor poema que enalteixi els valors espirituals i ètics. I els extraordinaris: Premi Maria Cardona, al millor poema que s’inspiri en la bellesa de les flors; Premi Concepció Organ, al millor poema que enalteixi l’esperança; Premi Francesc Castells, al millor poema de tema lliure; Premi Juvenil La Llopa, al millor poema de tema lliure per a autors de fins a 20 anys; Premi Francesc Grau, a la millor prosa poètica de tema lliure; i Premi Juvenil Germanes Saula Palomer, a la millor prosa poètica de tema lliure.

Els filòlegs Joan Gallart, Marta Juanhuix i Imma Zapata conformen el jurat qualificador del certamen literari calellenc. Joan Santanach farà el discurs del mantenidor. Els representants del Pubillatge de Calella també hi seran presents.

Amics de la Poesia ha anunciat que es farà un record al centenari del naixement de l’escriptor i cronista calellenc Àngel Badalló i Cabutí (1923-2010), qui durant molts anys va dirigir la revista Estela, una publicació de la Parròquia de Calella. A més, va ser el president de la Cooperativa l’Amistat. Amb motiu de l’efemèride s’estrenarà una composició musicada al violí del calellenc Jordi Feliu, que porta per títol Estela.

Àngel Badalló i Cabutí en una fotografia de Foto-Film Calella, l’any 1993

Així mateix, es commemorarà el 75è aniversari de la mort del filòleg i gramàtic Pompeu Fabra i Poch (1868-1948). I es concedirà el títol de Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella a la poetessa Maria Bonafont i Giménez. Aquest és un títol honorífic als autors dels tres premis ordinaris: l’Englantina, la Flor Natural i la Viola.

La 41 edició dels Jocs Florals de Calella, sota l’organització de l’associació Amics de la Poesia, tindran lloc aquest diumenge 26 de març a l’església de l’Escola Pia (carrer Sant Pere), a les 12h.

JF 1 20230322 JF 2 20230322

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *