PIMEC Maresme impulsa la comarca com a destinació nàutica

El Maresme s’ha incorporat a la Xarxa de Creuers Costaners i fluvials, que aglutina 10 comunitats autònomes, amb l’objectiu d’impulsar el turisme nàutic sostenible. A Catalunya, l’encarregat de promoure la iniciativa – que compta amb subvenció de prop de 2 milions d’eurosdels Next Generation – serà PIMEC Turisme que treballarà per convertir la comarca en una escala turística de creuers costaners. La creació d’aquesta nova xarxa a l’Estat promet competir amb les grans destinacions nàutiques europees.

La iniciativa impulsada per diferents CCAA amb la col·laboració de 16 entitats públiques i privades vol promocionar 10 territoris de l’estat – entre els quals hi ha el Maresme- com a destinacions nàutiques. Joan Pera, president Pimec Maresme-Barcelonès Nord, en una entrevista a Ona Maresme, deixava, però, clar, que no veurem amarrar grans creuers als ports de la comarca.

Entenem creuer, com a la ruta nàutica, no tant l’embarcació, sinó la ruta que traçarà. La idea no és de portar els creuers turístics del port de Barcelona. Els ports no tenen el calat perquè pugii accedir un vaixell d’aquestes magnituds. És un projecte que es fa arreu de l’estat i aquí Catalunya s’ha escollit el Maresme com a prova pilot.

El projecte, finançat amb fons dels Next Generation, durarà 18 mesos i s’implantarà a 10 comunitats autònomes: Catalunya, Galícia, Extremadura, Castella i Lleó, Aragó, País Basc, Andalusia, Canàries, Balears i Ceuta.

L’objectiu és crear una plataforma que funcioni com a interlocutor a nivell nacional per a planificar les rutes nàutiques sempre pensant en itineraris que puguin posar en valor el patrimoni i la cultura local en benefici dels comerços, restauració i del turisme de proximitat. Isabel Galobardes és la presidenta de PIMEC Turisme.

És un projecte que vam presentar 10 CCAA, amb diferents entitats, entre elles Pimec, per crear una xarxa a nivell nacional del turisme nàutic sostenible amb el territori, amb la nostra cultura, patrimoni, gastronomia… És a dir, creant itineraris que donin riquesa al nostre territori. Ara mateix fem la prova pilot al Maresme, amb l’objectiu de poder-ho ampliar.

Per Joan Pera, president de la patronal a la comarca, amb aquestes rutes es pot aconseguir que els propietaris d’embarcacions que hivernen als ports maresmencs, descobreixin la comarca i no marxin fora quan arriba la temporada d’estiu.

Imagino una família, de l’interior de Catalunya, que té l’embarcació hivernada al Maresme per cost econòmic i que quan arriba la temporada alta, marxa les Balears o a la Costa Brava. Doncs amb aquesta iniciativa el que volem és que es quedin a la comarca fent turisme i gaudint de tot el patrimoni que tenim.

Aquest projecte es presenta com una gran oportunitat per al sector turístic maresmenc, ja que promet atraure un major nombre de turistes i augmentar l’oferta turística. La comarca compta actualment amb cinc ports: Masnou, Premià de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *