Els joves comencen a segellar les primeres caselles del Passaport Cultural

passaport 3

Des de fa pràcticament un mes tots els joves, entre 12 i 20 anys escolaritzats a Calella, ja gaudeixen del Passaport Cultural. Una iniciativa del consistori calellenc per fomentar el consum de cultura entre els adolescents. El nou passaport es va presentar coincidint amb la Festa Major de la Minerva, en un acte amb la cantant Suu, i aquesta activitat ja els va donar la primera casella segellada. Ara, n’hauran d’omplir nou més si volen accedir a vals descomptes en botigues i establiments calellencs. A més, els primers a emplenar-lo rebran premis exclusius.

Anar a un concert, visitar una exposició, veure una obra de teatre o assistir a una xerrada, són algunes de les activitats que poden fer els joves calellencs per començar a omplir de segells blaus, verds, liles i vermells el seu passaport cultural. Unes activitats que els serviran per arribar a marcar totes les 10 caselles del seu Passaport Cultural. Segons la regidora de Joventut, Cindy Rando, molts ja han omplert més d’una i dues i constata la bona acollida fins al moment.

A l’Espai Jove ja hem començat a posar segells. Molts, a part del que ja els hi vam atorgar per participar en la presentació, eren de barraques. Però també estem posant molts segells a joves que han anat a veure alguna exposició… I estem molt contents per l’acollida que està tenint.

Per rebre els segells cal que presentin l’entrada de l’activitat cultural visitada a l’Espai Jove de Can Saleta. Allà se’ls hi marcarà la casella corresponent.

Per fomentar l’ús de la cultura i la promoció d’aquest passaport, l’àrea d’Educació en coordinació amb les escoles, han començat a programar activitats d’interès pels alumnes. Ho fan conjuntament el referent cultural de cada centre amb el gestor cultural de l’Ajuntament. Ho ha explicat la regidora d’Educació Montserrat Mateu.

Aquest referent cultural de les escoles, és una persona responsable de cada centre que s’encarrega d’estar al dia de totes les activitats culturals que es fan al municipi. El referent també es reuneix de manera mensual amb el gestor cultural del consistori per pactar la programació.

L’Ajuntament habilitat un espai al web municipal perquè els joves puguin consultar quines activitats entren dins la programació del Passaport Cultural. Aquest document és personal i intransferible i té una validesa d’un any. Tots els joves, d’entre 12 i 20 anys, escolaritzats a Calella o empadronats poden ser beneficiaris. Es pot obtenir sol·licitant-lo a l’Espai Jove de Can Saleta.
Recupera l’entrevista a La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat