Gomis insisteix en demanar “mà dura” contra l’incivisme de patinets i bicicletes

Durant el 2021, la Policia Local de Calella ha realitzat 50 operatius de control de vehicles de mobilitat personal i ha tramitat un total de 10 denúncies per infraccions. És la informació que el Govern Municipal ha traslladat al regidor de Cs, Guillermo Gomis, que el passat mes de setembre va interpel·lar sobre les mesures que s’estan prenent per frenar un incivisme que, segons denuncia, està posant en perill la seguretat dels vianants. Diu que no està satisfet amb les explicacions rebudes i anuncia que tornarà a portar la qüestió al pròxim Ple Municipal, amb una moció en la que reclama ma dura i que es denunciï a tots els infractors.

El regidor de Cs exigeix que es faci complir la normativa municipal i estatal que regula la circulació de vehicles de mobilitat personal i que, en general, prohibeix que vagin en contra direcció i per zones peatonals. Guillermo Gomis diu que cal “mà dura” i que es denunciï a tots els infractors, i que es pot demostrar que amb l’actuació no es busca només cobrar les multes.

Si tens un problema que intentes aturar perquè la ciutadania estigui tranquil·la, no costa res durant un període d’una setmana o tres dies, fer una batuda intensa. Està bé que no es vulgui recaptar, però estem parlant de vehicles. Si un cotxe va per l’N-II en contra direcció i el pilla la Policia, el denunciarà, oi? Doncs això és el mateix.

El regidor de Cs reconeix que s’esperava la resposta que li ha fet arribar el Govern en relació a la seva demanda d’informació; i no li satisfà. Segons se li ha traslladat, la Policia Local ha realitzat una cinquantena de controls de mobilitat durant el 2021, amb resultat d’una desena de denúncies interposades. A més, es té constància de dos accidents amb resultat de persones ferides.

El partit recupera una de les propostes de la iniciativa que van presentar per actualitzar l’ordenança municipal de circulació: que hi hagi un cens de patinets elèctrics.

La nostra moció ja ho deia, s’ha d’identificar i s’han de tenir registrats. I a partir d’aquí podrem fer campanyes de conscienciació, però cal ma dura. Sinó, arribarà un moment que els vianants no podran anar tranquils pel carrer.

Cs ha identificat els punts on s’estan produint la majoria de les infraccions a la normativa de circulació: la carretera N-II, la plaça de l’Estació de Renfe i carrers adjacents, Jovara, Església i Riera Capaspre.

El partit insisteix que fa d’altaveu a les queixes i denúncies que la ciutadania els fa arribar al seu correu electrònic de contacte: comunicadosciudadanoscalella@gmail.com. En l’últim ple, Gomis tenia previst diverses qüestions relatives a la seguretat ciutadana en punts com el carrer Església, el Passeig de Manuel Puigvert i la carretera N-II, on els últims caps de setmana –exposa el regidor de Cs– s’ha notat un augment de pilots de ciclistes que no compleixen la normativa. També per com es pensa actuar davant els botellots que hi ha els caps de setmana a la Riera Capaspre, quan tanquen bars i discoteques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.