Els Maduixots tancaran temporada a Calella provant el 3d7 amb agulla

Els Castellers de l'Alt Maresme (Arxiu)
Els Castellers de l'Alt Maresme (Arxiu)

Els Castellers de l’Alt Maresme esperen completar la gamma de castells de 7 en la seva tercera Diada, que tindrà lloc aquest diumenge a Calella. Els maduixots tancaran temporada amb un últim intent per aixecar el 3d7 amb agulla.

Roberto Moral, el cap de la colla castellera, ha avançat a Ràdio Calella TV que provaran d’alçar l’única estructura de 7 que els falta per coronar: set pisos d’alçada i tres castellers per pis que, en descarregar-se, deixa al descobert un pilar de 5. “Aquest any la proposta era fer tota la gamma de castells de 7 i provarem el 3d7 amb agulla, que encara no el tenim assolit. Vam fer el 5d7 per la Festa Major de Calella i volem estrenar aquest castell en l’última diada de la temporada. A veure com surt”, ha explicat Moral.

En els seus tres anys, la plaça calellenca ha acostumat a portar bona sort als Maduixots. Ara que encaren la seva Diada i el final de la temporada castellersa, el cap de la colla en fa un bon balanç, tant pel que a les estadístiques com per la consolidació del grup quant a membres i arrelament al territori. Explica, Moral, que se senten a casa a qualsevol de les places dels 7 municipis que representen. “L’objectiu era arreplegar molta gent de tots els pobles perquè amb un de sol no en fariem prou, i hem aconseguit que la gent se senti plaça seva a Tordera, Malgrat de Mar o Blanes. Hem fet sentiment de comarca”, ha admès el cap de colla.

I tot i que no els agrada parlar de futures actuacions i què preparen, el cap dels Maduixots ha traçat algun dels objectius de cara a la pròxima temporada castellera. El repte serà créixer un pis cap amunt. “Començarem a practicar i a treballar un castell de 8 pisos, que ja són paraules grosses, tot i que això ho marcaran els assajos i la pròpia temporada. Però el repte i la motivació serà aquesta”, ha apuntat Moral.

La Diada dels Castellers de l’Alt Maresme començarà aquest diumenge al migdia, amb la participació de dues altres colles: els Castellers de Castelldefels i els Xerrics d’Olot.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat