Els “Maduixots” vindran «a màxims» a Calella

castellers-720x340

La Colla de Castellers de l’Alt Maresme arriba en plena forma a la Diada Castellera de la nostra ciutat. Dissabte 24 de setembre intentaran aixecar els principals castells de la gamma de set, concretament el 4 de 7, un 3 de set amb agulla, i un 5 de 7, que seria el primer que aconsegueixen en la seva història.

La Plaça de l’Ajuntament de Calella és la plaça talismà per als Maduixots. És on han aixecat i descarregats els seus millors castells per primer cop i on han tingut les millors sensacions castelleres. Ho porta l’ambient, la gent que omple la plaça a vessar i es contagia l’emoció i els nervis. També ho porta el fet que comparteixen escenari cada any amb una gran colla puntera del país i això els ajuda a fer unes grans pinyes, sòlides i fortes. Com els darrers anys hi seran presents els Minyons de Terrassa, que han convertit Calella en plaça de nou. I també hi seran els Carallots de Sant Vicenç dels Horts.

castellers-calella-castellers-lalt-maresme_1435066531_24387065_1000x1784Els Maduixots arriben a Calella després de superar un petit sotrac, on els costava coronar i descarregar estructures de set pisos que tenien ben lligades a principis d’any. Sembla que l’ensurt ha passat i el grup ha recuperat la confiança. Ho ha explicat el cap de colla dels maduixots, Roberto Moral: “A principis d’any vam començar a tirar castells de set. L’any passat ja en vam fer entre 12 i 14 castells de set i ens vam consolidar com a colla de set, i aquest any vam començar forts amb 3d7, 4d7… després al primer quart de temporada hem tingut problemes, de tot una mica, no sortien els resultats, però a les últimes diades Deu n’hi do, hem recuperat ja la confiança en els castells de set i ja tirem a cada diada castells de set“.

14292343_613294698847862_1969042613737556360_nPer aconseguir els seus objectius, faran un assaig general divendres 23 a l’Escola Sant Jordi de Pineda, amb botifarrada gratuïta per a tothom i samarreta de la colla per els no socis. La idea és fer el dissabte el 4d7, un 3d7 amb agulla i el 5d7, que encara no l’han aconseguit mai. Per aconseguir-ho convé que el castell no fimbregi, que la colla el treballi bé i es guanyi la confiança de la canalla, que és qui puja dalt de tot i darrerament els ha costat acabar de fer l’últim pas i fer l’aleta en construccions de set pisos que semblaven ben lligades. Moral: “Sí, bé… ha faltat l’últim pas, que estava la canalla allà a punt de traspassar i no ha traspassat, però clar, des de baix és molt fàcil dir que ha estat la canalla que no ha traspassat però quan estàs a set o vuit metres d’alçada i el castell tremola per una banda o per una altra, et fa pensar si baixar i no pujar. A la canalla li faltava el punt de confiança aquest que teníem, i ara nosaltres estem ,més tranquils fent els castells, ja que estàvem també una mica nerviosos, i bé, al moment que han fet el clic aquest de dir que ara si que confien en la colla i ara ho fem, ara ja està, ja no hi ha cap problema. Ara anem a diades i ni s’ho pensen“.

Els Maduixots començaran la seva actuació a partir de les sis de la tarda juntament amb les altres colles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat