El premi Gaudí al millor documental es projecta aquest dijous a la Sala Mozart

my mexican 2

Aquest dijous 24 de juny, i dins la programació del Cicle Gaudí de la Sala Mozart, es podrà veure una de les pel·lícules que va causar sensació en l’última edició dels premis de l’Acadèmia Catalana del Cinema. El debut de la catalana Núria Giménez Lorang en el llargmetratge, un documental que recupera material d’arxiu per jugar amb els límits de la realitat i la ficció. “My Mexican Bretzel” narra la vida d’un matrimoni aparentment feliç i pròsper, amb capacitat per moure’s per l’Europa i el món occidental de la segona meitat del segle XX sense cap tipus de preocupació. La directora catalana substitueix els diàlegs per subtítols que, combinat amb els fotogrames, van descobrint una realitat que té poc a veure amb la felicitat i ens endinsa, mica en mica, en el melodrama.

Giménez Lorang aprofita imatges enregistrades en 16mm i Súper 8 per viatjar a través de la vella Europa i fer un relat clàssic hereu dels melodrames de Douglas Sirk.

El documental va guanyar el premi Gaudí al Millor documental, millor guió i millor muntatge.

La projecció es farà aquest dijous 24 de juny a la Sala Mozart (20h), dins la programació del Cicle Gaudí. El preu de l’entrada general és de 4,50 euros. Hi ha descomptes per als titulars del Carnet Jove i per als socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya (3 euros). Els socis del Club Vanguardia tenen un 2×1 en les entrades.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *