Els Mossos demanen precaució als botiguers en les hores de tancament per evitar robatoris

L’horari de tancament de les botigues és un dels moments on cal extremar les mesures de precaució per evitar robatoris, especialment durant les festes del Nadal, quan hi ha un increment de l’activitat comercial més moviment de diners en metàl·lic. Igualment, s’aconsella no acumular grans quantitats a la caixa i alertar de qualsevol situació que resulti sospitosa. Ho diuen els Mossos d’Esquadra en la vigília de l’activació de l’Operació Grèvol a Calella, que es mantindrà fins el 15 de gener, en plena campanya de rebaixes. Patrullaran conjuntament amb la Policia Local pels principals carrers comercials de la ciutat. Als ciutadans, compradors aquests dies, s’insisteix vigilar a l’hora de treure diners del caixer o en situacions d’aglomeració.

Que un robatori o un furt no ens amargui el Nadal. És el que pretén el cos dels Mossos d’Esquadra amb la campanya de seguretat i informació que activa cada any i que pren el nom de la planta típica d’aquestes festes. A banda de treure més agents al carrer, a Calella ho fa amb patrulles mixtes amb la Policia Local, també s’acompanya de la difusió de consells molt útils per justament evitar ensurts, tant als botiguers com als ciutadans.

Als primers, sobretot s’insisteix en l’horari de tancament dels comerços. La caixa del dia pot ser el botí que busquen els lladres. “Que no es deixi la porta oberta o amb la possibilitat que s’entri a última hora, aprofitant aquest impàs de tancament de caixa, perquè justament sabem que aquests dies s’acumulen quantitats importants de diners. També s’aconsella que revisin les mesures de seguretat instal·lades, els sensors de les alarmes per exemple, per comprovar que no hagin estat inutilitzats durant el dia”, ha explicat Llorenç Silva, caporal dels Mossos d’Esquadra i coordinador de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Maresme.

Igualment recomanen als botiguers que comprovin que els clients que facin pagaments amb targeta de crèdit en siguin els titulars, malgrat que la introducció del codi PIN pugui semblar prou fiable. I això s’enllaça amb l’alerta que es dóna als ciutadans: cal extremar la precaució en el moment en què es retiren diners del caixer. “Molt atents a les persones que ens envolten. Una simple distracció pot fer que et puguin copiar el PIN i robar-te la cartera quan surts de l’entitat i facin reitegraments. Sabem que en aquestes dates s’incrementen els fets delicitius i per això des del cos dels Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local s’incrementa el servei de seguretat”, ha comentat el caporal.

I vigilar de tancar bé la casa si es viatja. En aquests casos, s’hauria de demanar a algú de confiança que hi faci una ullada i retiri les cartes de la bústia per treure indicis que la casa està desocupada. L’ideal seria instal·lar temporitzadors que engeguin i apaguin llums o aparells domèstics. I sobretot guardar els objectes de valor de forma segura. De les joies, per exemple, fer-hi una fotografia que ens ajudaria a identificar-les en cas de robatori.

“Busquem una caixa de seguretat o utilitzem una caixa forta, però si no la tenim i no ens emportem els objectes, s’ha de fer un llistat amb fotografies, números de sèrie i inscripcions; perquè el problema que tenim és que podem identificar el presumpte autor del robatori però no podem establir la relació amb un fet delicitiu concret”, ha advertit en una entrevista a Ràdio Calella TV.

I en cap cas, fer públic a través de les xarxes socials que deixem la casa sola.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *