Calella farà un pla per a la gestió de l’arbrat i la vegetació urbana

parc dalmau

L’Ajuntament de Calella desenvoluparà un pla per garantir el manteniment i la conservació de boscos, zones verdes i jardins urbans. Tots els partits polítics han donat suport a la iniciativa que Cs va presentar en el darrer Ple Municipals. La formació taronja també va propiciar l’adhesió de Calella al moviment europeu Green City Accord de defensa del medi ambient per a la construcció de ciutats més netes i més sanes.

Compromís polític per planificar les accions que s’han de dur a terme per preservar les zones verdes del municipi, des del Parc Dalmau fins als arbres i les plantes que hi ha als carrers, o les flors que decoren espais com el Passeig Manuel Puigvert.

El plenari ha aprovat per unanimitat la iniciativa de Cs per a l’elaboració d’un Pla per a la gestió de l’arbrat i la vegetació, amb diferents compromisos que detallava el regidor Guillermo Gomis.

S’ha de conèixer de manera fefaent la superfície d’arbrat amb un inventari i plantejament un ràtio per habitant. A partir d’això, desenvolupar polítiques municipals per establir un pla a llarg termini sobre la plantació, manteniment i supervisió dels recursos verds. A nivell pressupostari, el compromís de dotar-lo econòmicament amb recursos propis o subvencions.

Des de l’oposició, es va retreure a Ciutadans que portés al Ple Municipal una proposta que s’està treballant en el marc de la Taula d’Emergència Climàtica.

Durant el debat, i en resposta a una interpel·lació d’Esquerra, crítica amb la gestió del Parc Dalmau, l’executiu va informar que s’ha demanat finançament europeu per tirar endavant el projecte d’aprofitament de les aigües pluvials, tal com va exposar el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent.

Aquest Govern ha demanat una partida de 3 milions d’euros del NEXT GENERATION per a la redacció del projecte d’aprofitament de l’aigua de pluja del Parc Dalmau, i la seva execució. En concret, la construcció d’un dipòsit d’aigües pluvials per evitar que faci mal el poble i aprofitar-les per regar.

En la sessió ordinària d’octubre, i també sobre temes mediambientals, es va aprovar el Pla d’Emergència Municipal en situació de sequera i l’adhesió de Calella al moviment europeu Green City Accord per construir ciutats netes i saludables. Tot, amb l’acord unànime de les forces polítiques amb representació al consistori.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat