La CUP proposa crear un consell econòmic que integri la ciutadania

Els cupaires reclamen tenir veu i donar-li a la ciutadania en assumptes nuclears per al present i futur de Calella. També en la vessant econòmica i a l’hora de decidir quina és l’estratègia que pot garantir la sostenibilitat de la ciutat i de les persones. Per això, proposen crear un consell econòmic plural i divers que identifiqui objectius i estableixi les accions i mesures que mereixen que s’hi destini el diner públic. La idea és sobrepassar els convenis de col·laboració que l’Ajuntament té amb les entitats representatives dels sectors turístic i comercial. El regidor portaveu de la CUP, Albert Comas, ho ha defensat en una entrevista al programa LA CIUTAT, on també ha reclamat que s’activin els instruments de participació popular en projectes de ciutat com el futur centre civic del mercat municipal, a l’estela de l’experiència de la platja de gossos.

Albert Comas, portaveu de la CUP Calella, defensa la creació d’un consell econòmic participat àmpliament pel sector públic i privat, i obert també a la ciutadania, que tingui la potestat de prioritzar les accions i mesures d’inversió pública, inclosa la taxa turística que reporta anualment uns 400.000 euros d’ingressos.

Un consell que busqui els reptes de Calella i estableixi el full de ruta a mig i llarg termini (…) Sovint veiem l’empresariat i en connivència amb el govern és qui traça les línies estratègies però hi ha sectors que en quedem exclosos, com nosaltres mateixos o altres partits del plenari.

En una entrevista a LA CIUTAT, Comas ha reclamat que s’activin i reforcin els espais de participació popular, tant a les sessions plenàries com a l’hora de decidir sobre projectes de ciutat. Ha dit que s’hagués pogut posar en pràctica en la concreció de la museïtzació de la vila romana del Roser, i ha recordat que es va forçar en el cas de la platja de gossos.

La CUP vol que s’obri consulta a la ciutadania sobre el centre cívic del mercat municipal. Ho va exposar en l’última sessió plenària, tot i que el govern va respondre que no entra en els seus plans.

Amb la creació del centre cívic s’obre un debat que estaria bé confrontar amb la ciutadania oferint-los votar. Ha de ser única i exclusivament un espai on s’hi fessin activitat o poden tenir convivència amb els actuals paradistes?

En relació a la informació que ha trascendit sobre l’última auditoria a l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida selectiva de la brossa, la CUP treu pit assegurant que confirma totes les denúncies que han fet en els últims anys sobre les deficiències de personal i de maquinària i sobre falta de control per part dels responsables municipals. Per Comas, l’informe constata errors d’inici i que totes les modificacions d’horaris i recursos s’han executat sense que s’hagin recollit en actes, com seria d’obligat compliment.

És un contracte que s’ha fet a la baixa, a tots nivells. 13.000 hores de la neteja s’han destinat a la recollida. Veiem que la neteja ha patit moltes deficiències i les denúncies que hem anat fent de manera continuada se’ls ha donat veracitat amb aquesta auditoria. Calella està bruta perquè hi ha un contracte que ha estat mal fet d’inici.

En clau 12M, el portaveu dels cupaires exposa que concorren a les eleccions catalanes amb una proposta programàtica en què la protecció del medi ambient és un dels principals eixos.

Amb la defensa del medi ambient sense fissures, volem posar sobre la taula un model de transició energètica encaminat a les renovables i avançar cap a la sobirania alimentària o propostes com la creació d’una xarxa de supermercats públics. Tot plegat, en defensa de l’economia de les famílies del país que veuen que minva cada vegada més.

Albert Comas ha denunciat el “linxament mediàtic” que ha patit la CUP per defensar polítiques públiques que xoquen contra l’status quo imperant i que torpeniden les relacions que tenen les grans empreses de comunicació amb els poders econòmics i polítics.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *