Els Mossos d’Esquadra van valorar no traslladar-se a l’OAC per les condicions de les instal·lacions

Que no compleixen la normativa en termes de riscos laborals i de seguretat. El Sindicat Autònom de Policia (SAP) ha reiterat la seva denúncia sobre el local on treballen de forma conjunta la Policia Local i els Mossos d’Esquadra i ha retret al tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, haver “generat un incendi a la plantilla”.

El portaveu del SAP, Valentín Anadón, ha revelat que el cos de Mossos d’Esquadra va estudiar no treballar a l’oficina que funciona com a punt de gestió i tramitació de denúncies durant els mesos d’estiu.

Això s’ha discutit dins del Departament d’Interior i els responsables i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra també van estar valorant la possibilitat de que els seus agents no vinguessin a prestar servei amb aquestes instal·lacions precisament per les indignes condicions de treball.

El SAP està molest amb el tinent d’Alcaldia de Seguretat per relativitzar les mancances de l’oficina, que assegura no s’han solucionat, i ha acusat a Torrent de no assumir les seves responsabilitats i de generar problemes dins del cos de la Policia Local.

El que no pot ser és que aquest senyor que, per dir-ho d’alguna manera, s’ha tret del mig, no ha volgut assumir les seves responsabilitats, no ens ha donat interlocució, genera problemes i no participa de les solucions, que després quan hem intentat, des de la bona fe les dues parts solucionar aquest problema, vingui aquí i tregui pit i expliqui unes coses que no tenen res a veure amb la realitat. Lògicament, ha generat ell solet un incendi a la plantilla i nosaltres, que teníem una actitud conciliadora, ens hem vist obligats a posar això en coneixement de Treball. Insisteixo, la responsabilitat és exclusivament per culpa d’ell, la nostra disponibilitat per parlar i per negociar sempre és la mateixa.

Anadón ha afirmat que l’aire condicionat s’ha revisat però que no funciona bé i ha reiterat que el graó d’entrada fa més de 12 cm i que no disposen d’una rampa d’accés. Ha admès que s’ha senyalitzat la sortida d’emergència i que s’ha col·locat una altra pilona per evitar l’impacte de vehicles. El portaveu sindical ha detallat la situació en la que es troben la resta de problemàtiques que recull l’informe que es va elaborar després de la inspecció feta el 4 de juny.

Respecte dels vidres de protecció s’ha posat un vinil que impedeix que es pugui veure l’interior del local però continua sent un vidre que no és antitrets, és únicament anticops. Respecte de l’accés al local i càmeres de visualització, nosaltres havíem demanat que per accedir al local hi havia únicament un polsador, sense cap sistema de visualització de persones i que caldria dotar d’un sistema de codi. És cert que en aquests moments s’ha posat una càmera de gravació, però nosaltres considerem que és una solució exclusivament parcial.

Respecte la manca de lavabo, Anadón ha replicat al tinent d’Alcaldia que el servei hauria d’estar dins de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i no a establiments propers.

interior oac policia mossos

Interior de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà on treballen la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu del Sindicat Autònom de Policia, Valentín Anadón.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *