DJ La Dama: “Només un 6% dels dj espanyols són dones”

Dj La Dama. Així és com es coneix artísticament a la calellenca Marta Vicente en el món dels DJ. I és que les dones que punxen música estan guanyant cada vegada més terreny dins el món de la música electrònica, especialment en gèneres com el techno, house, progressiu i deep house. Van guanyant terreny a poc a poc, però a hores d’ara només representen un 6% del total de DJ a l’estat espanyol.

Estudis fets per Spotify i l’associació Mim de dones a la indústria musical demostren la preocupant bretxa de gènere al sector. Segons dades d’un estudi realitzat per Spotify amb motiu del programa Equal, només una de cada cinc artistes que aconsegueixen arribar a les llistes d’èxits és dona.

Per a Marta Vicente, aquesta disparitat no és nova. Avui a LA CIUTAT ha detallat que és de les poques Djs de la zona, el que alhora també li suposa una oportunitat laboral.

A tot això, se li suma una situació de precarietat – ja de per si donada a la totalitat del sector – segons l’estudi de MIM, un 65% de les artistes admet que ha treballat sense cap mena de contracte o remuneració durant almenys un any i un 35% eleva la xifra fins als 3.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *