Els Mossos tindrien prou efectius per cobrir l’Ironman i el referèndum en un mateix dia

La comissària Cristina Manresa en un moment de l'entrevista a RCTV
La comissària Cristina Manresa en un moment de l'entrevista a RCTV

La cap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra ha dit en una entrevista a Ràdio Calella TV que el cos disposa de prous efectius per garantir la seguretat en cas que coincidissin en dia dos esdeveniments com l’Ironman i l’anunciat referèndum d’independència. En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, la comissària Cristina Manresa ha llançat una missatge de tranquil·litat a la població assegurant que els diferents cossos policials treballen de forma coordinada i estreta davant el nou escenari de perill terrorista que plana sobre Europa.

La comissària Manresa ha afirmat amb rotunditat que Catalunya, i dins d’aquesta la Regió Policial Metropolitana Nord de la qual n’és cap, és una zona tranquil·la i segura, amb un nivell baix de delinqüència. “La pròpia de llocs on es mou la gent”, ha assegurat la cap policial, referint-se a la idiosincràcia de les poblacions costaneres i turístiques com Calella.

En relació a l’alerta terrorista, en un nivell 4 sobre 5 actualment a Catalunya, ha dit que tots els cossos policials implicats treballen de forma estreta i molt coordinada. Que una de les premisses és que hi hagi una visibilització de la tasca de seguretat i prevenció que es realitza, però que hi ha una altra gran part de feina, sobretot d’investigació criminal, en la que el fluxe d’informació és constant amb les policies internacionals.

“El terrorisme ha vingut per quedar-se. Però dono un missatge tranquil·litzador: hem de ser conscients de l’alleu de fets que es produeixen a Europa però aquí estem molt bé, toquem fusta. Ho afrontem amb molta visibilitat, sobretot a les zones de costa, i amb un treball exhaustiu per comprovar i investigar tots els missatges que ens arriben tant d’agents com de la ciutadania”, ha exposat la comissària Manresa.

Fa poc més d’un mes va prendre possessió del càrrec de cap de la Regió Policial Metropolitana Nord. La comissària Manresa s’ha referit a la capacitat del cos d’afrontar la logística i el dispositiu de seguretat en casos d’esdeveniments esportius. I ha afirmat que s’està preparat i es disposen dels efectius que haguéssin estat necessaris en cas que Ironman i el referèndum d’independència s’haguéssin celebrat el mateix dia.

“Tenim capacitat per donar servei policial a totes les festes que se celebren perquè no només comptem amb la policia de les comissaries de Pineda o Arenys, sinó que tenim recursos regionals que venen a donar suport i si cal a nivell central. Es poden celebrar diferents esdeveniments al mateix temps”, ha afirmat.

I quant al paper dels Mossos d’Esquadra en la celebració del referèndum, la comissària Manresa s’ha refermat en què el cos “col·laborarà per garantir la tranquil·litat durant la jornada”, sense entrar en més detalls. “Els correspon més als polítics parlar sobre el referèndum, però està clar que farem servei policial com hem fet sempre amb totes les eleccions que s’han celebrat i sense problemes, com a país democràtic que som”, ha dit.

La cap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra va ser la primera dona en ocupar el càrrec de comissària dins el cos, ara fa nou anys. En declaracions a Ràdio Calella TV ha dit que el cos registra uns estàndars d’igualtat equiparables a d’altres cosssos europeus, però que en el seu dia es va convertir en referent per a d’altres companyes agents.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la comissària dels Mossos d’Esquadra, Cristina Manresa, cap de la regió policial a la qual pertany Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat