Els pallassos d’hospital tornen a escampar somriures a Calella

Des d’aquest mes d’octubre, els voluntaris de l’entitat Som Riure han tornat a visitar l’Hospital Sant Jaume de Calella. Ho fan un cop per setmana i han arrencat el projecte centrant-se en els pacients de la planta de Pediatria i en els residents del sociosanitari, on es fan llargues estades. El retorn dels “nassos vermells” a l’hospital calellenc ha estat possible gràcies al suport imprescindible que els dona l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, compromesos amb cobrir les despeses que se’n deriven.

La responsable de coordinació amb entitats del tercer sector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Rosa Tarré, ha explicat que la intenció és donar ales al projecte i fer que el seu treball arribi a d’altres àrees del centre hospitalari calellenc.

“Ara han començat quatre voluntaris pallassos, però l’objectiu és que n’hi puguin haver més i que, tenint en compte que treballen en parella, puguin cobrir altres serveis de l’Hospital que ara no poden amb les dues hores per setmana de què disposen -l’oncològic o el servei d’Urgència- per canviar els ànims dels usuaris”, ha comentat Tarré.

Ha posat de relleu la contribució de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, que ha afavorit que es donin tots els condicionants perquè els pallassos voluntaris dibuixin somriures entre pacients i familiars. “L’AVAH dona suport al projecte perquè es pugui portar a terme i no suposi una despesa per als mateixos voluntaris (…) Nosaltres valorem molt positivament la seva feina, l’ambient que generen, que és el que ofereixen als pacients, no des del punt de vista rehabilitador sinó de canvi d’estat d’ànim”, ha afirmat.

La responsable de coordinació amb entitats del tercer sector ha recalcat en una entrevista a l’Info Migdia que els pallassos voluntaris són persones que han rebut preparació en atenció hospitalària. Prèviament a visitar els pacients a l’habitació, es fa una consulta amb el personal d’infermeria que coneix amb més detall la situació de cadascun d’ells.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Rosa Tarré.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *