L’escrit del Fiscal dona per bona la versió que els hotelers de Calella van ser amenaçats per l’Ajuntament

escrit_fiscalia_calella_subratllat

«Les direccions dels hotels Palmeres, Catalonia i Vila, van explicar als agents que l’alcaldessa els havia requerit que els expulsessin sota amenaces com la paralització de l’expedient de reforma d’un dels hotels». El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, va presentar ahir querella contra el president i els membres del seu Govern, i els de la Mesa del Parlament pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Un text de 118 pàgines que recull, també, els fets ocorreguts els dies immediatament posteriors a la celebració del referèndum en les poblacions on hi havia allotjats els contingents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

La querella de la Fiscalia nega que la sortida d’agents de la Guàrdia Civil dels hotels de Calella fos per decisió pròpia dels empresaris i avala la tesi que es va produir a instàncies i per requeriment de l’Ajuntament i l’alcaldessa. Això contradiu l’explicació que va donar justament l’advocat dels propietaris de l’Hotel Vila, un extrem després ratificat per l’alcaldessa.

L’escrit ahir fet públic, i en referència als esdeveniments que van tenir lloc a a Calella, exposa de forma textual que “l’assetjament dels veïns, amb insults i amenaces davant els hotels on s’allotjaven 250 agents va provocar que haguessin d’abandonar-los de forma precipitada al fil de la mitjanit davant el requeriment dels seus directors qui, a la vegada, havien rebut pressions i fins i tot amenaces de l’Ajuntament”. Igualment fa notar, vinculant-ho amb això, que l’alcaldessa digués públicament en la concentració del 2 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament que “no volem que els hotels de Calella esdevinguin casernes”.

Denuncia també que per aquelles dates els propietaris van rebre amenaces, fins i tot de mort, contra familiars seus.

En relació a com es va organitzar la sortida dels agents dels hotels de Calella, s’explicita que es va realitzar amb la necessitat que els Mossos d’Esquadra fessin un cordó de seguretat, la qual cosa no va impedir que els guàrdies fossin rodejats, insultats i amenaçats. No obstant això, el Fiscal obvia en el seu relat les diverses càrregues que agents de la Guàrdia Civil de paisà van fer la nit de l’1 d’octubre en contra dels concentrats davant de l’Hotel Vila, causant quatre ferits.

La querella per rebel·lió i sedició contra els membres del Govern i la Mesa del Parlament argumenta que el clima de tensió va ser abonat alhora per les entitats sobiranistes que van “continuar batent la població en contra de les forces i cossos de seguretat”.

També exposa que hi va haver amenaces a Pineda de Mar

En el cas de Pineda de Mar, on va traslladar-se part del contingent policial, s’afirma que els agents van informar que la direcció dels hotels Checkin Mont-Palau i Checkin Pineda havia estat amenaçada pel consistori amb un tancament per un període de 5 anys. Ho corrobora amb la carta del gerent, posteriorment negada per l’Ajuntament de Pineda de Mar i fins i tot la direcció de la cadena hotelera.

 

Podeu consultar íntegrament l’escrit de la Fiscalia, amb data de 30 d’octubre del 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *