Els petits del pubillatge ja esperen ser grans per repetir

dsc_1419

La Pubilleta de Calella, Ariadna Ten, i l’Hereuet, Adrià Casas, caducaran aquesta Festa Major de la Minerva. Ells van ser escollits ara fa un any per representar el pubillatge del 2015 en una nova categoria recuperada justament amb ells, la categoria infantil.

Durant un any han anat a molts pobles de Catalunya, com Puig-Reig o Balsareny, que no sabien ni que existia. Han conegut tradicions d’altres indrets catalans i han fet un munt d’amistats. Ara ja esperen fer-se grans, per ser Pubilla i Hereu, i no només per això… ja tenen el cuquet de sortir de festa. Ariadna: “De gran és molt més divertit perquè pots anar a Barraques, et pots quedar a dormir… i és molt més divertit que de petits que no ens podem quedar a dormir ni anar a Barraques perquè potser l’endemà tenim alguna cosa a fer o hem de tornar aviat perquè els pares no volen que estiguem fins tan tard… de gran mola molt més“.

captura-de-2016-09-14-210120Ariadna Ten i Adrià Casas han encoratjat a nens i nenes de la seva edat a entrar al pubillatge. Adrià: «coneixes molta gent, molts amics, molts pobles…» Ariadna: «I també la gent que s’ho està plantejant que no s’ho pensi tant. Potser pots pensar que és avorrit, que no et vols vestir cada dia, no anar a missa els dies que toca… però al final acabes pensant que ha valgut la pena tants cops que m’he hagut de vestir, passar calor, passar fred perquè he fet moltes amistat, he conegut molta gent, que a partir d’ara potser seran inoblidables».

captura-de-2016-09-14-210128I la Pubilleta afegeix que és normal, als primers dies, estar una mica fora de lloc, però al final fas el «clic» i tot canvia. “El primer mes, o la primera setmana, està espantat pensant que no encaixes, perquè veus a tots els hereus i pubilles que porten més temps que tu, els veus parlant, xerrant, fent amics… I penses que no hi encaixes. La primera setmana sempre et quedes amb els pares fins que un dia t’has de llançar i quan ho proves no pots parar perquè t’agrada tant que cada cop vols que arribi el cap de setmana per veure els teus amics“.

Ells ho han viscut amb intensitat, però també els seus pares, que són els que els han fet aixecar, els han ajudat en tot i els han portat amunt i avall. Ariadna: “Cada dia posant-me pressa al matí per no fer tard. I nosaltres empanats amb el mòbil…

Tots dos han explicat que de seguida t’acostumes a posar-te el vestit tot sol. En el cas de l’Hereu només cal que l’ajudin a posar-se la faixa. I al vestit de la pubilleta tampoc cal gaire ajuda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat