[AMPLIACIÓ] ARTS d’Estiu se suspèn definitivament

A només una setmana per començar la programació de l’ARTS d’Estiu 2023, l’organització ha comunicat que se suspèn definitivament. Les gestions a contrarrellotge per salvar l’edició, amb el cartell tancat i milers d’entrades venudes, no han permès aconseguir l’autorització de Costes, que és l’administració competenent sobre l’espai marítim terrestre en què s’havia de muntar l’escenari i que havia posat unes condicions a l’organització que – segons ha conclòs – no s’han acreditat. És a dir, mesures per minimitzar la contaminació acústica que patien els veïns de Bellamar – fins ben entrada la matinada – i havien denunciat, fins al Síndic de Greuges. En l’escrit publicat a xarxes, la direcció del festival assenyala que aquest ha estat el detonant de la situació. Diu que s’ha quedat sense marge de maniobra per tirar endavant les actuacions tal i com estaven previstes, a la platja dels Pins de Pineda de Mar. Amb tot, anuncia que reubica quatre dels concerts, que es duran a terme al Festival de Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, però en unes dates diferents.

La promotora de l’ARTS d’Estiu, que també gestiona altres festivals musicals al país, ha reubicat els concerts de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i Els Amics de les Arts + The Tyets que s’havien de celebrar a Pineda de Mar i que finalment es faran a l’escenari del Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols. Tres d’ells s’han encabit en unes dates diferents a les que s’havien anunciat i per les quals el públic havia comprat les entrades. L’actuació de Carlos Rivera serà igualment el 2 d’agost (22.30h); però el de Rozalén es mou al 9 d’agost (22h); Sopa de Cabra, també amb nova data, el 26 d’agost (22h); i Els Amics de les Arts + The Tyets, es trasllada al 27 d’agost (20h).

Les persones que hagin adquirit entrades per aquests espectacles però no puguin assistir-hi, podran recuperar-ne l’import. Han d’enviar un correu electrònic a l’adreça ticketing@theproject.es des del mateix en què es va formalitzar la compra i indicar la referència del tiquet. En el cas dels que han estat cancel·lats, la devolució es farà de manera automàtica pels mateixos mitjans en què es va abonar l’entrada.

En un comunicat a través de les xarxes socials, ARTS d’Estiu exposa que s’ha quedat “sense capacitat de maniobra” per donar sortida a la programació que havia de començar el 2 d’agost a la Platja dels Pins de Pineda de Mar. Assenyala les denúncies per excés de sorolls per part “d’un reduït grup de veïns” com a detonant de la situació.

Costes, que és l’administració competenent, no ha autoritzat el certamen perquè no ha acreditat que s’adoptin les mesures correctores oportunes per minimitzar la contaminació acústica de l’activitat. En una última reunió d’urgència es va presentar l’informe sonomètric que – segons l’administració – s’havia requerit l’agost del 2022.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *